1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Gangsterien kuninkaan, Al Caponen kartano myynnissä

8,5 miljoonan dollarin arvoinen rantakartano on taas myynnissä. Rakennuksen hinta on noussut liki aina, koska sen omisti aikoinaan Al Capone.

Yhdysvaltain kieltolakiajan tunnetuimman gangsterin, Al Caponen aikanaan omistama kartano on laitettu myyntiin. Floridassa Miami Beachin ranta-alueella myynnissä olevan hulppean talon hintapyyntö on 8,5 miljoonaa dollaria eli hieman alle 6,3 miljoonaa euroa.

Rakennus on se kartano, jonne Capone palasi vapauduttuaan Alcatrazin vankilasta. Kartanossaan hän ilmeisesti suunnitteli myös ns. Ystävänpäivän verilöylyn. Siinä iskussa tapettiin ainakin kuusi, jopa seitsemän Caponen kanssa kilpailleen jengin jäsentä.

Alphonse Gabriel "Al" Capone kuoli kartanossa vuonna 1947. Sen jälkeen talo oli Caponen suvun hallussa aina 1970-luvulle saakka.

Valtava, Palm Islandin lähellä oleva kartano valmistui vuonna 1922. Gangsteri osti sen vuonna 1928 vain 40 000 dollarilla

Vajaan tuhannen neliömetrin suuruinen kartano myytiin viimeksi noin puoli vuotta sitten. Silloin sen hinta oli 7,4 miljoonaa dollaria, joten hinta on noussut 100 000 dollarin kuukausitahdilla.

Hinnan nousun taustalla on tieto siitä, että talo on joskus ollut Al Caponen omaisuutta.

– Ihmiset rakastavat sitä tietoa, että se on osa Miamin historiaa, kertoi myyjää edustavan One Sotheby's International Realtyn Albert Justo.