Hyppää sisältöön

Tanskalainen Marius-kirahvi päätyy tiikerien kitaan - vetoomuksista huolimatta

Puolitoistavuotiaan Mariuksen kohtalo on herättänyt huomiota myös kansainvälisissä tiedotusvälineissä.

Marius-kirahvi.
Tuhansien ihmisten vetoomuksista huolimatta Marius kohtasi sunnuntaina aamupäivällä matkansa pään.

Kööpenhaminan eläintarhassa elellyt puolitoistavuotias Marius-kirahvi on lopetettu tuhansien ihmisten vetoomuksista huolimatta.

Lihan tarkastamisen jälkeen kirahvi aiotaan syöttää tiikereille ja muille eläintarhan lihansyöjille.

Marius oli terve nuori kirahvi, mutta eläintarhan mukaan sen geeniperimä on jo hyvin edustettuna Kööpenhaminassa. Eläintarha vetosi myös eurooppalaisen eläintarha- ja akvaariojärjestön EAZA:n sääntöihin, jotka estivät Mariuksen siirron muihin sen jäseneläintarhoihin.

Avuksi riensi EAZA:an kuulumattomia eläintarhoja. Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) kertoo Yorkshiren villieläinpuiston tarjoutuneen ottamaan Mariuksen. Ruotsissa Östersundissa toimiva eläintarha oli myös halukas majoittamaan tanskalaiskirahvin, Expressen-lehti (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Myös sen siirrosta Hollywoodiin oli puhetta.

Mariuksen palauttaminen Afrikkaan ei sekään ollut mahdollista. Palauttaminen luontoon tuskin onnistuisi, eivätkä Afrikan maat edes huoli kirahveja. Kastrointia taas pidetään julmana ja sillä olisi "epätoivottuja seurauksia", eläintarha perustelee.

Näistä tarjouksista ja tuhansien ihmisten vetoomuksista huolimatta Marius kohtasi sunnuntaina aamupäivällä matkansa pään. Eläintarha ilmoitti etukäteen, että eläin lopetetaan pulttipistoolilla. Myrkkypiikki pilaisi eläimen lihan.

Lauantaina illalla Marius odotteli tallissaan autuaan tietämättömänä sunnuntaista kohtaamistaan teloittajan kanssa, raportoi BBC Kööpenhaminasta.