Prinsessan selitykset eivät vakuuttaneet espanjalaisia

Prinsessa Cristina sanoi luottaneensa mieheensä.

Prinsessa Cristina Barcelonassa 5. huhtikuuta 2013. Kuva: Toni Albir / EPA

Espanjalaiset ovat epäileväisiä prinsessansa oikeudessa antaman todistuksen suhteen.

Kuningas Juan Carlosin nuorin tytär Cristina vastasi lauantaina oikeudessa epäilyihin, joiden mukaan hän oli osallinen miehensä liiketoimissa tapahtuneisiin veropetoksiin ja rahanpesuun. Virallisia syytteitä ei ole nostettu.

Cristina kiisti syytteet ja sanoi, että hänellä ei ollut tietoa miehensä hämäristä liiketoimista. Hän kertoi tuomarille, että oli luottanut mieheensä.

Kaikki eivät Espanjassa nielleet prinsessan selvitystä.

- Kansan on vaikea hyväksyä, että hän ei tiennyt mitään. Jos kaikki oli hänen miehensä tekoja, olisi looginen ratkaisu sanoa tälle, että tämä laittoi hänet tällaiseen sotkuu, ja lähteä. Miksi hän pysyy tämän luona, kysyi El Mundo -lehden kuningashuoneeseen perehtynyt toimittaja Ana Romero.

Kuningashuonetta tukevan sanomalehden kolumnistin Jose Maria Carrascalin mukaan prinsessalla on kova työ yrittäessään selittää, miten hän ei pankissa työskentelevänä henkilönä tiennyt rahojen alkuperää. Samalla hän huomautti, että asia ei ole niin yksinkertainen.

- Mutta on vaikea todistaa, että hän tiesi, mikä on avain mihin tahansa tuomioon, Carrascal sanoo.

Prinsessan epäillään maksaneen yksityisiä kulujaan tililtä, jonka rahoitus tuli hyväntekeväisyyteen tarkoitetulta säätiöltä.