Hyppää sisältöön

K18-pelin antamisesta omille lapsille rikos?

K18-merkityn pelin ja ohjelman antaminen omille lapsille pitäisi olla rikoslaissa rangaistavaa – vai pitäisikö? Kerro meille, oletko samaa mieltä rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen kanssa.

Kuva: Yle Etelä-Karjala

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta esitti tänään Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että ikärajamerkinnän K18 saaneiden ohjelmien ja pelien antaminen omille lapsille pitäisi olla rikoslaissa rangaistavaa.

Tällä hetkellä rikoslain mukaan se, joka antaa alle 18-vuotiaalle käyttöön K18-merkityn ohjelman tai pelin, on tuomittava sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Laki koskee kuitenkin vain julkista levittämistä eli se ei koske kodeissa tapahtuvaa pelien luovuttamista lapsille.

Mannerheimin lastensuojeluliiton mukaan liian voimakkaista mediasisällöistä voi aiheutua lapselle ahdistusta. (siirryt toiseen palveluun) Tämä voi ilmetä muun muassa keskittymisvaikeuksina tai aggressiivisuutena.

Kerro meille, oletko samaa mieltä professori Matti Tolvasen kanssa. Pitäisikö K18-merkityn pelin ja ohjelman antaminen omalle lapselle olla rikoslaisissa rangaistavaa? Mitä muita ratkaisuja asiaan voisi olla? Perustele.