1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Seinäjoki sai Softenginestä vuoden isoimmat pr-henkilöt

Seinäjoen kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Pasi Kivisaari iloitsee paitsi Softenginen, myös kaupungin rytmimusiikki-imagon puolesta. Kaupunki haluaa ottaa omalta osaltaan kaiken irti bändin menestyksestä.

Musiikki
Softengine kohtasi kotiyleisönsä Seinäjoella
Softengine kohtasi kotiyleisönsä Seinäjoella.Anssi Leppänen / Yle

Seinäjoki on iloinnut täysin rinnoin Softengine-yhtyeen menestyksestä Uuden Musiikin kilpailussa. Juhlaesiintyminen veti lauantaina Torikeskuksen täyteen ja Euroviisuista aiotaan ottaa kevään aikana kaikki irti.

– Mä en tiedä tietääkö pojat sitä vielä itse mutta he ovat ilman muuta meidän kaupungn isoimmat pr-henkilöt tämän kevään aikana. Se on päivänselvää että Seinäjoki haluaa olla tässä mukana, hehkuttaa kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Pasi Kivisaari.

Softengine-yhtye on Seinäjoella toimivan Louhimo-rytmimusiikkiverkoston bändirekisterissä. Vaikkei Louhimo suurin tekijä olekaan, se on ollut yksi mahdollistaja bändin takana.

– Suurin ansio totta kai menee poikien omalle lahjakkudelle. Louhimon rooli on ollut mahdollistaa matka, on kannustettu nuoria musiikin pariin ja tehty töitä heidän eteensä. Kivisaari kertoo.

Kivisaaren mukaan Seinäjoelta on ollut rohkea valinta ottaa painopisteeksi juuri rytmimusiikki. Hän uskoo myös, että uusia bändejä on tulossa, ja he saavat Softenginestä oivan esikuvan. Voiton sattuessa Suomen seuraava Euroviisukaupunkikin on selvillä.

– Tietysti pohjalaisella vaatimattomuudella, Euroviisut tietysti Seinäjoelle ja varapaikkana Helsinki, Kivisaari naurahtaa.