Oudon homon tyttöystävästä tulikin poikaystävä

Helsinkiläinen Juuso Kekkonen joutui valitsemaan kumpi on tärkeämpää, rakkaus vai seksuaalinen suuntautuminen, kun hänen tyttöystävänsä ilmoitti muuttuvansa mieheksi. Edellä mainittu voitti ja uskomaton tarina poiki kiitellyn Outo homo -näytelmän.

kulttuuri
mies seisoo patterin edessä hymyillen
Yle

Outo homo -näytelmä ravistelee, naurattaa ja kiusaannuttaa. Omakohtaisiin kokemuksiinsa perustavan monologin esittäjä Juuso Kekkonen riisuu itsensä yleisön edessä täysin alastomaksi niin kuvainnollisesti kuin kirjaimellisestikin.

- Osalle ihmisistä tämä on ollut silmiä avaavaa, mutta suurimmalle osalle tämä on vaan hauska show. Sellainen, jossa voi vaan nauraa koko ajan, kun yksi mies kertoo omasta itsestään ihan liian henkilökohtaisia asioita. Minua pelotti se, että pitääkö yleisö minua vastenmielisenä läskinä lavalla, joten menin rajan yli ja kirjoitin itseni olemaan hetken myös alastomana, Kekkonen kertoo.

Näytelmän luojan mukaan keskiössä on kertojan ja hänen poikaystävänsä rakkaustarina. Poikkeuksellinen asetelma kuitenkin herättää kysymyksiä ja pakottaa yleisönkin pohtimaan omia arvojaan.

Ilmeisesti olen onnistunut luomaan jotain hauskaa siitä, miten päätyy homosuhteeseen vaikka tykkää kauheasti tytöistä.

Juuso Kekkonen

- Kun tyttöystävästäni tulikin poikaystävä, on kiinnostavaa miten yksilö ja yhteiskunta reagoi tuollaiseen muutokseen. Ilmeisesti olen onnistunut luomaan jotain hauskaa siitä, miten päätyy homosuhteeseen vaikka tykkää kauheasti tytöistä.

Suomessa joutuu edelleen kohtaamaan homofobiaa

Juuso Kekkonen on kiertänyt Outo homo -esityksensä kanssa nyt jo puolitoista vuotta. Viimeksi monologista saivat nauttia porilaiset, kun mies esitti näytelmänsä kaksi kertaa Porissa Ylioppilasteatterin SpeksiYö -tapahtumassa viime viikonloppuna.

Yhteiskunnallisella tasolla näytelmän keskeinen kysymys on se, että pakottaako yhteisö ihmisen elämään annetuista malleista poikkeamatta?

- Suomi on monella tavalla hyvä paikka elää mun elämää, mutta samanaikaisesti onhan Suomessa homofobiaa ja transfobiaa eikä se ole mitenkään helppoa poiketa normeista Suomessa, miettii Kekkonen.