Älä menetä kesätyötä jo hakuvaiheesssa

Kesätöitä hakevan kannattaa pinnistää hakemukseen pieneltä tuntuvatkin kokemukset työelämästä. Itsestään ja motivaatiostaan kertominen antaa työnantajalle viestiä siitä, että hakija on tosissaan. Pelkkien pakollisten tietojen täyttäjä ei erotu tuhannen tulijan joukosta, neuvoo työllisyyssihteeri.

Kotimaa
Kuvassa on käsin kirjoitettu työhakemus.
Inkeri Pyylampi / Yle

Kesätöitä hakevalla ei useinkaan ole pitkää työkokemusta hakemukseen liitettäväksi. Pientäkään kokemusta ei kannata vähätellä, vaan esimerkiksi TET-jaksot ja yksittäiset lastenhoitotyötkin kannattaa mainita hakemuksessa, neuvoo Kokkolan kaupungin työllisyyssihteeri Anneli Wacklin:

– Ne aina kuitenkin kertovat hakijasta.

Työantajan hakijasta saama kuva muotoutuu, kun tämä kertoo itsestään, kiinnostuksensa kohteista – ja siitä, miksi haluaisi saada kyseisen kesätyöpaikan. Ne kertovat Wacklinin mukaan siitä, että hakija hakee töitä ihan tosissaan.

Työhakemus voi olla rennompikin. Ja käytännöllinen:

– Tietysti voi tehdä niinkin, että jos keksii mahdollisen kesätyöpaikan, kävelee ovesta sisälle ja jättää omat yhteystietonsa ja CV:n.

Perustiedoilla ei erotu

Nuorten yleisin virhe on Wacklinin se, että sähköisiin lomakkeisiin täytetään vain pakolliset tiedot. Sellaisella hakemuksella voi hukkua joukkoon:

– Jos on 1200–1500 hakijaa ja parisataa valitaan, niin tämmöiset henkilöt eivät välttämättä erotu isosta hakijamäärästä.

Voi ihan kysyä, miksi on päädytty johonkin toiseen henkilöön. Sekin kertoo aktiivisuudesta.

Työllisyyssihteeri Anneli Wacklin

Liitteitä ei kuitenkaan välttämättä kannata mukaan tunkea, jos olennaiset tiedot kokemuksesta käyvät ilmi lomakkeesta. Todistukset voi ottaa mukaan haastattelutilanteeseen, jos sinne asti pääsee.

Jos kesätyöpaikasta ei kuulu mitään, nuorikin voi kysellä ratkaisun perään.

– Kyllä voi ihan kysyä, miksi on päädytty johonkin toiseen henkilöön. Sekin kertoo aktiivisuudesta.

Anni Heikkilä / Yle Keski-Pohjanmaa