Norjan sukellusturmassa eloonjääneet ovat palanneet Suomeen

Sukeltajat palasivat sunnuntaina. Loukkaantuneita sukeltajia hoidettiin turman jälkeen Norjassa painekammiossa. Heidän terveydentilastaan ei kerrota yksityiskohtia.

Kotimaa

Norjassa sukellusturmassa loukkaantuneet suomalaiset ovat palanneet Suomeen, ulkoministeriöstä kerrotaan. Sukeltajat palasivat sunnuntaina.

Kolme sukeltajaa loukkaantui ja kaksi sai surmansa viiden suomalaisen ryhmän luolasukelluksen mentyä pieleen viime perjantaina.

Loukkaantuneet sukeltajat vietiin hoitoon Pohjois-Norjan yliopistolliseen sairaalaan ja heitä hoidettiin painekammiossa. Heidän terveydentilastaan ei kerrota yksityiskohtia. Myöskään loukkaantuneiden tai uhrien henkilöllisyyksiä tai kotipaikkakuntia ei kerrota.

Kahden surmansa saaneen sukeltajan ruumiit ovat yhä luolastossa noin 130 metrin syvyydessä. Ulkoministeriö ei vielä tiedä, millä aikataululla ruumiit päästään noutamaan luolasta.

Suomalaiset olivat turman sattuessa sukeltamassa Jordbrugrotta- ja Pluragrotta-nimillä tunnetussa vedenalaisessa luolastossa Pohjois-Norjassa lähellä Mo i Ranan kaupunkia.