1. yle.fi
  2. Uutiset

Sarius-vastustus jatkuu Kemissä

Kemin Sarius-hankkeen asemakaavan muutosehdotus on tullut nähtäville. Odotettavissa on runsaasti muistutuksia ja uutta valituskierrostakin on luvattu. Yleiskaava kävi jo Korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Kemi
Sarius
Yle / Kyösti Vaara

YIT:llä on tarkoitus rakentaa Kemin ranta-alueelle korkea hotelli sekä kerros- ja rivitaloja. Rakentaminen sijoittuisi keskikaupungin tuntumaan ranta-alueelle.

Ensimmäiset suunnitelmat ovat vuodelta 2007. Kaavasuunnittelu on viime aikoina selkiytynyt. Aikaisemmin esillä olleet kolme vaihtoehtoa ovat tiivistyneet yhdeksi kaavaehdotukseksi.

– Keskeistä siinä on rantabulevardi. Se erottaa asutuksen ja ranta-alueen, kertoo Kemin kaavoitusarkkitehti Saija Alakare.

Päättäjien perustelut jäivät kuulematta

Suunnitelmat eivät kuitenkaan ole kaikkien mieleen. Sariuksen vastustajat toivat maanantai-iltana järjestetyssä esittelytilaisuudessa selvästi kantansa esiin. Kaavoituspäällikkö Riitta Vallin ja kaavoitusarkkitehti Saija Alakare yrittivät vastata kysymyksiin. Tilaisuuteen olisi kaivattu valtuutettuja antamaan vastauksia kysymyksiin. Mutta yhtään valtuutettua ei ollut paikalla.

Sarius-hankkeen asemakaavan muutosehdotus on tullut nähtäville kuukauden ajaksi. Siitä voi tehdä muistutuksia nähtävänäoloaikana. Vastustajat pitävät suunnitelmaan sisältyvää hotellia ja yli 350 uutta asuntoa tarpeettomina ja ranta-aluetta rumentavina. Esimerkiksi Liisa Puupponen on valmis lyömään hanakasti vastaan, jotta Sarius ei etenisi.

– Ensin tehdään muistutukset ja sitten tehdään valituksia, Puupponen suunnittelee.

Lue seuraavaksi