Sotshin kulkukoirat ovat venäläisoligarkki Deripaskan tuorein sijoitus

Kulkukoirat ovat vaarantaneet olympialaisten tarkoin valvotun imagon. Olympialaisten rakentamiseen runsaasti sijoittanut Oleg Deripaska on nyt rahoittanut paikallisen koirakodin toimintaa.

Ulkomaat

Venäläismiljardööri Oleg Deripaska on sijoittanut runsaasti Sotshin talviolympialaisten rakennustöihin. Tuorein sijoitus Sotshissa on nyt paikallinen kulkukoirakoti. Eleen arvellaan pelastavan jopa satoja koiria, joita on alettu kerätä kaupungin kaduilta.

– Täällä näkee jatkuvasti myrkytettyjä syöttejä kaduilla, koirat kuolevat hirvittäviin tuskiin, kertoo eläinlääkäri Sonja Turpjetkina kulkukoirien kohtelusta.

Turpjetkina on vapaaehtoistyöntekijä koirakodissa, jonka toimintaa Deripaska on nyt rahoittanut. Suoja sijaitsee Baranovkassa Sotshin liepeillä. Suojaan mahtuu muutama kymmenen koiraa kerrallaan, mutta niille on tarkoitus löytää pysyvämmät kodit.

Sotshin kaupungin viranomaisten mukaan terveitä kulkukoiria ei tapeta. Samoin Kansainvälinen olympiakomitea on kommentoinut, että kohteina ovat sairaat kulkukoirat.

Deripaskan yhtiö on sijoittanut aiemmin satoja miljoonia euroja muun muassa Sotshin lentokentän kunnostukseen ja olympiakylän rakennuksiin.

Oleg Deripaska on entinen fyysikko. Sittemmin hän sai holdingyhtiönsä kautta haltuunsa maailman suurimman alumiiniyhtiön Rusalin.

Lähteet: Reuters