1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyria

Syyrian oppositiolta uhkaus: Neuvottelujen edettävä tai sitten ne loppuvat

Osapuolet eivät tavanneet yhteisen neuvottelupöydän ääressä, vaan kävivät erillisiä keskusteluja YK:n ja Arabiliiton rauhanvälittäjän Lakhdar Brahimin kanssa.

Syyria
YK:n ja Arabiliiton rauhanvälittäjä Lakhdar Brahimi lehdistötilaisuudessa Syyrian ensimmäisten rauhanneuvottelujen jälkeen.
YK:n ja Arabiliiton rauhanvälittäjä Lakhdar Brahimi lehdistötilaisuudessa Genevessä Syyrian ensimmäisten rauhanneuvottelujen jälkeen 28. tammikuuta.Valentin Flauraud / EPA

Syyrian oppositio koventaa äänensävyään entisestään Geneven rauhanneuvottelujen toisella kierroksella. Oppositio on ilmoittanut, että se ei palaa neuvottelujen kolmannelle kierrokselle, jos tällä kierroksella ei saavuteta edistystä tällä viikolla.

– Jos neuvottelut eivät etene lainkaan, mielestäni olisi ajanhukkaa osallistua kolmannelle kierrokselle, opposition tiedottaja Louay Safi sanoi lehdistötilaisuudessa myöhään maanantai-iltana.

Safi kuitenkin lupasi, että oppositio jatkaa neuvotteluja niin kauan, kuin niissä on vähänkään toivoa.

– Emme aio paeta. Emme aio sanoa, että asia on tällä selvä, Louay Safi lupasi.

Neuvottelujen ensimmäisenä päivänä osapuolet eivät tavanneet yhteisen neuvottelupöydän ääressä, vaan kävivät erillisiä keskusteluja YK:n ja Arabiliiton rauhanvälittäjän Lakhdar Brahimin kanssa. Syyrian oppositio ja hallitus syyttelivät toisiaan väkivallasta. Syyrian kolme vuotta jatkuneessa sisällissodassa on kuollut jo yli 136 000 ihmistä.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi