Merimies tuomittiin vakoilun yrityksestä – luuli FBI:n agentteja venäläisiksi

Robert Hoffman luovutti salaiseksi luokiteltuja tietoja alusten jäljittämisestä venäläisiksi vakoojiksi luulemilleen henkilöille. Hän luovutti salaiseksi luokiteltuja tietoja kolme kertaa.

Ulkomaat

Yhdysvaltalaisoikeus on tuominnut entisen merimiehen 30 vuodeksi vankeuteen vakoilun yrityksestä. Robert Hoffman palveli sukellusveneissä, joissa hän työskenteli kryptologisena teknikkona viestiliikenteen salaamisen parissa. Hänellä oli oikeus käsitellä huippusalaisia tietoja.

Syksyllä 2012 Hoffman luovutti salaiseksi luokiteltuja tietoja alusten jäljittämisestä venäläisiksi vakoojiksi luulemilleen henkilöille. Hän luovutti tietoja kolme kertaa. Ne oli luokiteltu huippusalaisiksi, salaisiksi ja arkaluonteisiksi. Hoffman jätti tiedot sisältävät USB-tikut ennalta sovitun puun juurella olevaan koloon.

"Venäläiset" olivat kuitenkin FBI:n agentteja. Hoffman pidätettiin syksyllä 2012, ja hänet tuomittiin syksylllä 2013. Tuomio julkistettiin kuitenkin vasta maanantaina.

Hoffman on 40-vuotias, ja tekojen motiivina oli ilmeisesti työn saanti tai rahallinen korvaus. Hän jäi eläkkeelle merivoimista marraskuussa 2011.

Lähteet: AFP, AP