1. yle.fi
  2. Uutiset

Rakennusliitto: Yli 60-vuotiaiden kyykyttäminen työelämässä lopetettava

Rakennusliiton mukaan rakennusalalla työskentelevät ehtivät olla eläkkeellä vain lyhyen aikaa ennen kuolemaansa tai ovat jo eläkkeelle päästessään huonossa kunnossa.

Kotimaan uutiset

Fyysisen ja henkisen kuormittavuuden lisääntyminen työssä uhkaa ihmisten jaksamista, arvioivat Ylen Ykkösaamussa vierailleet Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi ja Ammattiliitto Pron palvelusektorin johtaja Tuovi Orpana.

– Kaikki työt alkavat olla liian raskaita, jos ei ole hyvää työkykyä, osaamista ja inhimilliset työajat, Orpana kiteyttää Suomessa vallitsevan työkulttuurin.

Esimerkiksi rakennusalalla työskentelevät ehtivät olla eläkkeellä vain lyhyen aikaa ennen kuolemaansa – tai ovat jo eläkkeelle päästessään huonossa kunnossa.

– Jos puhutaan miehistä, niin Suomessa alin tuloviidennes kuolee 68,5 vuoden iässä. Nyt esimerkiksi Lasse Laatunen on esittänyt, että eläkeikää nostetaan Saksan tyyliin 67 vuoteen, niin siitä voi sitten laskea varsin yksinkertaisella laskutoimituksella jäljelle jääneen eliniän, sanoo Matti Harjuniemi.

Harjuniemen mukaan rakennusmiesten elinikä on nousi viime syksynä keskustelunaiheeksi myös rakennusliittojen kokouksessa Saksassa.

– Rakentajat totesivat siellä, että 67 vuotta on rakentajan tappolinja, Harjuniemi kertoo.

"Työ ei ole enää ihmisen mittaista"

Kuormittavaa ja raskasta työtä tekevät myös muutkin kuin rakennusmiehet - esimerkiksi toimistotyöntekijät.

– Yhteiskuntaamme on hiipinyt ajatus, että kaikkien pitää olla töissä melkein seitsemänä päivänä viikossa ja vähintään seitsemän kahdeksan tuntia, sanoo Tuovi Orpana Ammattiliitto Prosta.

Orpanan mukaan kuormittavan työn lisääntyminen näkyy muun muassa esimiesten tehtävissä.

– Kaikilla on liikaa työtä ja työ ei ole enää ihmisen mittainen. Tulostavoitteet ovat aika kovia, ihmisille ei anneta mahdollisuutta selvitä tehtävistään.

Orpanan mielestä työn henkiseen kuormittavuuteen suhtautuminen on muuttunut sen jälkeen, kun työpaikoilla on siirrytty kvartaalitalouteen eli neljännestalouteen.

– Etenkään esimiehet ja työnantajat eivät ymmärrä työn vaativuutta. Kun ihmiset tekevät hyvää työpanosta, niin ajatellaan, että kiristämällä taas pikkuisen seuraavaa kvartaalia ihmiset juoksevat enemmän. Meillä on tikittävä aikapommi.

Joustavuudesta halutaan pitää kiinni

Matti Harjuniemen mukaan Rakennusliitto pitää kuitenkin mieluummin kiinni joustavasta eläkejärjestelmästä ja keskittyy parantamaan työssäjaksamista kuin lähtee ajamaan eläkeiän alentamista.

– Työtehtävien pitää keventyä jo siinä vaiheessa, kun kremppoja alkaa tulemaan. Voidaan myös miettiä sitä, eikö nuoremmille todellakaan löydy tilaa näiden vanhojen panttereiden rinnalta, Harjuniemi kysyy.

Myös Ammattiliitto Pron Orpana pitää joustavaa eläkemallia tärkeänä, sillä eläkkeelle siirtymistä olisi aina tarkasteltava yksilöllisesti.

– Työ vie ihmisiltä tänä päivänä valta osan energiasta. Työolosuhteet ovat keskeisessä osassa työkyvyn ylläpitämisessä ja parantamisessa, Orpana sanoo.

Rakennusliiton puheenjohtaja uskoo, että työtehtäviä virittämällä ja muuttamalla niitä kevyemmiksi pystyttäisiin välttämään useita työeläkkeelle siirtymisiä tai ainakin myöhentää niiden alkamista.

– Ihmisten kyykyttäminen ja pelottelu yli 60 vuoden iässä ei ole oikea tapa. Pitääkö ihmisiä jättää heitteille siinä vaiheessa, kun työnantaja monottaa ja eläkkeelle ei pääse, Harjuniemi tokaisee.

Lue seuraavaksi