Brittipankki jakaa toisille bonuksia ja toisille lähtöpasseja

Me maksamme suorituksista ja me maksamme kilpailukykyisesti. Se maksaa itsensä takaisin, kun saamme maailman parhaat kyvyt asiakkaitamme palvelemaan, toimitusjohtaja perusteli BBC:lle antamassaan radiohaastattelussa.

talous

Britannian suurimpiin pankkeihin kuuluva Barclays vähentää tänä vuonna 10 000–12 000 työpaikkaa, toimitusjohtaja Antony Jenkins kertoi tiistaina. Barclays vähentää väkeä muun muasssa kustannuksia leikatakseen. Työpaikoista noin 7 000 lähtee Britanniasta.

Jenkinsin ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Barclays oli ilmoittanut maksavansa jäljelle jääville työntekijöille viime vuodelta enemmän bonuksia kuin vuonna 2012.

Bonuksia päätettiin maksaa enemmän, vaikka se vetikin Barclaysin loppuvuoden tuloksen punaiselle. Barclaysin ratkaisun odotetaan nostattavan voimakasta arvostelua Britanniassa.

Viime vuoden lopussa Barclays teki tappiota ennen veroja 329 miljoonaa puntaa (414 miljoonaa euroa), kun edellisvuonna vastaavaan aikaan tulos ennen veroja oli plussalla 760 miljoonaa puntaa (958 miljoonaa euroa).

Barclaysin palkkalistoilla on maailmanlaajuisesti noin 139 000 henkilöä.

Viime vuoden perusteella Barclays maksaa bonuksia 2,4 miljardia puntaa, kun vuonna 2012 bonuksia oli maksettu 2,17 miljardia puntaa.

- Me maksamme suorituksista ja me maksamme kilpailukykyisesti. Se maksaa itsensä takaisin, kun saamme maailman parhaat kyvyt asiakkaitamme palvelemaan, Jenkins perusteli BBC:lle antamassaan radiohaastattelussa.

Barclays on ollut viime vuosina monien myrskyjen keskellä. Viime vuonna Barclays oli osallisena korkohuijauksessa, jossa Barclays yhtenä pankkina vääristeli markkinakorkoja. EU-komissio ei kuitenkaan määrännyt Barclaysille sakkoja, koska se oli paljastanut viranomaisille korkovilpin.

Lähteet: Reuters, AFP