Hammashoitoa ei saadakaan vielä pyörille, sillä älybussin käyttöönotto viivästyy

Terveys- ja hyvinvointipalveluita tarjoavan bussin piti päästä liikkeelle Päijät-Hämeessä jo maaliskuussa, mutta auto ei ennätä valmistua siiheksi. Bussissa aiotaan tarjota esimerkiksi hammashoitoa sekä tieto- ja kirjastopalveluita.

Kotimaa
Älybussi.
Antti Eintola / Yle

Älybussia saadaan odottaa Päijät-Hämeessä vielä pari kuukautta. Terveys- ja hyvinvointipalveluita tarjoavan bussin piti päästä liikkeelle jo maaliskuussa, mutta auton varustelu on edelleen kesken.

Projektipäällikkö Ari Hautaniemen mukaan pienen älybussin rakentaminen alkoi myöhässä, koska valmistajaa oli yllättävän vaikea löytää.

- Bussin piti valmistua jo aiemmin, mutta kilpailutus viivästyi. Ensimmäinen tarjouskierros ei tuottanut tulosta, Hautaniemi kertoo.

Tavoitteena on, että bussi aloittaisi liikennöinnin Asikkalan, Sysmän, Hartolan ja Padasjoen alueella huhtikuussa. Tarkemmat aikataulut ovat yhä työn alla. Tällä hetkellä älybussiin asennetaan tekniikkaa ja henkilökuntaa koulutetaan.

- Älybussi on hieman erilainen työympäristö kuin esimerkiksi terveyskeskus, naurahtaa projektipäällikkö.

Näillä näkymin bussista voi saada ainakin hammashoitoa, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan palveluita sekä tieto- ja kirjastopalveluita. Pilottivuoden aikana palvelukirjoa on tarkoitus laajentaa.

EU-rahoitteinen pilottivuosi päättyy ensi vuoden maaliskuussa.