Jyväskylän Energialla karmea tulos

Jyväskylän Energian viime vuoden tulos jää ennakkotietojen mukaan jopa 15 miljoonaa euroa tappiolle. Syynä huonoon tulokseen sanotaan olevan ennätyshuonon turvekesän. Kuluvasta vuoden yhtiö odottaa jo parempaa.

talous
Keljonlahden voimalan piippu ja kivihiilikasa.
Yle

Jyväskylän Energian viime vuoden tulos jää ennakkotietojen mukaan jopa 15 miljoonaa euroa tappiolle. Syynä huonoon tulokseen on sateisen kesän aiheuttama turpeen huono saatavuus, sanoo yhtiön talousjohtaja Pasi Jalonen

- Ollaan luokkaa miinus 15 miljoonaa viime vuodelta. Siinähän on esimerkiksi edelliseen vuoteen verrattuna kymmenen miljoonaa huononnusta. Se tulee lähes kokonaan turpeen huonosta saatavuudesta, sen korkeasta hinnasta ja turpeen verosta, joka nousi silloin 2013.

Kuluvasta vuodesta yhtiö odottaa jo parempaa. Tosin lauhan talven vuoksi iso osa yhtiön tuotantokapasiteetista on vajaakäytössä.

- Kyllä kylmempikin saisi tämä talvi olla. Meillä on niin iso tuotantokapasiteetti nykyisellään, että siitä päästään aika pieni osa käyttämään näillä keleillä.

Lisäksi lauha talvi vaikuttaa sähkön markkinahintaan, joka pysyy alhaalla kun sähköllä ei ole niin kova kysyntä, sanoo Jalonen

Energiapolitiikkaan toivotaan pitkäjänteisyyttä

Energiayhtiössä ei katsota hyvällä poukkoilevaa energiapolitiikkaa.

- Tietysti poliitikot päättävät mitä päättävät. Me toivottaisiin, että päätöksenteko olisi vähän kauas kantoisempaa, jotta me joitaisiin tehdä näitä investointeja paremman tiedon valossa ja pitemmälle tulevaisuuteen katsoen.