1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylä Sinfonia levyttää Sallisen kamarimusiikkia

Jyväskylä Sinfonia levyttää tällä viikolla säveltäjä Aulis Sallisen 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi cd-levyn. Levyllä kuullaan Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin säveltäjiin lukeutuvan Sallisen kamarimusiikkia.

musiikki
Jyväskylä Sinfonia Sallinen Gothóni
Jyväskylä Sinfonia levyttää nyt Aulis Sallisen kamarimusiikkia.

Levytyksessä orkesterin kapellimestarina ja yhtenä solistina toimiva pianisti Rolf Gothóni luonnehtii äänitettävää sarjaa mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

- Se on hieno sarja. Siinä on kahdeksan samankaltaista teosta, mutta kuitenkin hieno kokonaisuus.

Nyt äänitettävä kokonaisuus on mielenkiintoinen myös levyfirmojen kannalta.

- Levyfirmat yleensäkin haluavat tehdä nykyisin tällaisia suuria kokonaisuuksia. Halutaan kattavasti tuoda esille jonkun säveltäjän tuotantoa, sanoo Gothóni.

Osa levylle päätyvistä teoksista kuullaan tänään Jyväskylä Sinfonian Auliksen kamarissa- konsertissa.

Sinfonia levyttää ahkerasti

Jyväskylä Sinfonia on viime vuosina levyttänyt ahkerasti Naxos- levymerkille. Gothóni tietää, että monet suuret orkesterit eivät suuriksi kasvaneiden kustannusten vuoksi pysty tekemään levytyksiä. Kapellimestari, pianisti Rolf Gothónin mielestä levytykset ovat hieno mahdollisuus orkesterille.

- Jyväskylän päästä on se tärkein syy, että täällä on annettu mahdollisuus yhteistyöhön äänilevyfirman kanssa. Esimerkiksi Naxos on kasvanut tavattoman suureksi. Yksi syy on ollut siihen se, että he ovat tehneet yhteistyötä orkestereiden kanssa, jotka eivät ole pyytäneet suuria palkkioita. Tää on tietenkin hieno asia Jyväskylä Sinfonialle, että se on päässyt mukaan tällaisiin projekteihin, sanoo Gothóni.

Lue seuraavaksi