Cameron jää kotiin Britannian tulvien vuoksi – esitti pahoittelut Netanjahulle ja Abbasille

Pääministeri Cameron lupasi, että tarvittavat rahat tulvatuhojen korjaamiseksi löytyvät kyllä.

Ulkomaat
Pääministeri kahlaa kahden miehen kanssa tulvavedessä
Pääministeri David Cameron tarkastelee tulvatuhoja Goodingsin maatilalla Fordgatessa, Somersetissä, Britanniassa 7. helmikuuta.Epa / Tim Ireland

Britannian pääministeri David Cameron on perunut ensi viikolle kaavaillun Lähi-idän matkansa Britannian tulvien vuoksi. Cameronin oli määrä matkustaa Israeliin ja palestiinalaisalueille 18. helmikuuta.

Pääministeri kertoi tiedotustilaisuudessa, että hän jatkaa henkilökohtaisesti tulvakriisin hoidon johdossa. Lisäksi hän lupasi, että rahaa tulvavahinkojen korjaamiseen löytyy niin paljon kuin tarvitaan. Aiemmin Britannian hallitusta on arvosteltu, että se on tehnyt tulva-alueiden asukkaiden hyväksi liian vähän ja liian myöhään.

Cameron lähetti pahoittelunsa Israelin pääministerille Benjamin Netanjahulle ja palestiinalaisten presidentille Mahmud Abbasille.

– Mikään ei ole nyt kuitenkaan tärkeämpää, kuin selvittää tulvista johtuvat ongelmat, Cameron muotoili pahoittelunsa matkan peruuntumisen vuoksi.

Vierailun oli tarkoitus olla Cameronin ensimmäinen matka Israeliin sen jälkeen, kun hänet valittiin pääministeriksi 2010.

Tammikuu oli Britanniassa ennätyssateinen. Myrskyt ovat piiskanneet maan lounaisrannikkoa tiiviiseen tahtiin. Eräät alueet ovat olleet veden peittämiä jo yli kuukauden ja Thamesjoki on ennätyskorkealla. Tulvista on kärsinyt ainakin 5 000 kotia.

Lähteet: Reuters, AFP, AP