1. yle.fi
  2. Uutiset

Oppilaille sataa virtuaalista tukea Kouvolassa

Kouvolan yhteiskoulun lukiolaisten jättiponnistus High School Musical -ensi-illan eteen paloi kirjaimellisesti tuhkaksi eilisessä tulipalossa. Musikaalin lavasteet, puvut ja muut tarvikkeet jäivät pahiten palaneeseen juhlasalisiipeen. Uusia tarvikkeita haalitaan nyt kasaan Facebook-ryhmän avulla.

Kotimaan uutiset
Kouvolan yhteiskoulun oppilaiden Facebook-tukiryhmän etusivu.
Satu Krautsuk / Yle

Kouvolan yhteiskoulun lukiolaisten suurhanke High School Musical koki eilisessä tulipalossa kovan kolauksen. 120 oppilaan valmisteleman ensi-illan piti olla koulun juhlasalissa ensi viikon tiistaina.

Musikaalin tiedotustilaisuus oli tarkoitus järjestää juhlasalissa eilen puoliltapäivin, juuri tulipalon syttyessä. Lavasteet, puvut ja muu rekvisiitta jäivät liekkeihin.

Facebookiin on perustettu ryhmä, jonka tarkoitus on tukea ja auttaa yhteiskoulun oppilaita tulipalon jälkeen. Parhaillaan ryhmä kasaa tarvikkeita High School Musicalin järjestämiseksi.

Vetoomus on jaettu kymmeniä kertoja ja useat henkilöt ovat jo tarjonneet apuaan. Musikaalin käyttöön on tarjottu mm. soittimia. Lisäksi Kouvolan Teatteri ja Kuusankosken Teatteri ovat tarjonneet apuaan, Kuusankosken Teatteri ainakin puvustuksen kanssa.

High School Musicalin ensi-ilta pidetään alkuperäisen aikataulun mukaisesti ensi tiistaina. Esitys järjestetään Kouvola-talolla.

Lue seuraavaksi