Kadunvarsipysäköinnin voi pian maksaa Tampereella mobiilimaksuna

Pysäköinnin voi jatkossa maksaa kolikoilla, sirullisilla maksukorteilla tai mobiilimaksuna. Nykyisin käytössä oleva tekstiviesteihin perustuva GSM-maksu poistuu maaliskuun alussa.

Mobiilimaksaminen
Liikennettä Hämeenkadulla
Mari Siltanen / Yle

Mobiilimaksupalveluiden myötä automaatilla käyntiä ja lipuketta ei enää tarvita, sillä pysäköintiin oikeuttavana tunnisteena toimii ajoneuvon rekisteritunnus.

Alkuvaiheessa asiakkaat voivat valita Tampereella kahden maksuoperaattorin eli EasyParkin ja Parkmanin sovelluksen välillä. Jatkossa toimijoita voi tulla lisää.

Palvelun käyttöönottoa varten asiakkaan tulee ladata puhelimeensa haluamansa maksuoperaattorin mobiilisovellus. Rekisteröitymisen jälkeen operaattiorit postittavat asiakkaalle tuulilasiin kiinnitettävän tunnisteen. Näin pysäköinninvalvoja tunnistaa mobiilimaksajan.

Pysäköintimaksu kytketään päälle ja pois mobiilisovelluksesta, johon käyttäjä tallentaa ajoneuvonsa rekisteritunnuksen. Pysäköinninvalvoja tarkistaa pysäköintitapahtumia ylläpitävästä taustajärjestelmästä, että maksu on käynnissä.

Palvelun käyttäjät saavat pysäköintiajan päättymisestä muistutuksen tekstiviestillä. Pysäköintiaikaa voi halutessaan jatkaa mobiilisovelluksella alueen maksimipysäköintiajan puitteissa. Operaattorit laskuttavat asiakkaita kuukausittain käytetystä pysäköintiajasta.