1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Oululaiset korisfanit matkaavat Susijengin perässä tilauslennolla

Suomen koripallomaajoukkue sai taannoin villillä kortilla pelipaikan Espanjassa elokuun lopussa alkavasta MM-turnauksesta. Lajista innostuneet oululaisfanit ovat parhaillaan järjestämässä suoraa charterlentoa Oulusta Espanjaan.

urheilu
Suomen fanien Susijengi-lakana katsomossa
Lehtikuva

Fanimatkan järjestely alkoi välittömästi kisojen lohkoarvontojen jälkeen. Arpa heitti Suomen kanssa samaan ryhmään lajin todellisia supertähtiä. Matkan puuhamies Jarmo Pääkkönen seurasi arvontaa suorana netistä.

– Suomelle sattui käymään niin hyvä tuuri, että jenkit tulevat vastaan avausottelussa. Oulussa on sen verran koripalloilijoita ja lajia seuraavia ihmisiä, että ajattelin yhteismatkan järjestämisen olevan hyvä idea, Pääkkönen kertoo.

Pääkkönen kertoo, että mukaan mahtuu sadan hengen joukko innokkaita koripallofaneja. Jo aiemmin mukaan oli ilmoittautunut 45 varmaa lähtijää.

– Juuri tulleen tiedon mukaan Saarikoski Travels -matkanjärjestäjä on varannut sata lentopaikkaa meidän porukkaamme varten.

Ei pelkästään paikallisia faneja

Mennään sitten vaikka liftaamalla, jos ei muuten onnistu.

Jarmo Pääkkönen

Oululaisten korisfanien lisäksi matkaan on osoitettu kiinnostusta myös hieman kauempaa. Esimerkiksi Kokkolan suunnalta on kuulunut huhuja, että parikymmentä lajista innostunutta etsii sopivaa kulkukeinoa Bilbaoon.

– Mukana on pääasiassa oululaisia, mutta myös Kajaanin suunnalta on jonkin verran ilmoittautuneita. Toivotaan, että sieltäkin saataisiin bussilastillinen porukkaa.

Charterlennon järjestäminen ei ole yksityishenkilölle mutkatonta.

– Osalla porukasta on jo liput peleihin ja osalla taas ei. Yksityisiä haluja tulee vielä varmasti muun muassa majoituksen tason suhteen, Pääkkönen aprikoi.

Ilmoittautumiset kerätään verkossa

Elokuun loppuun sijoittuvan reissun järjestelyt ja ilmoittautumiset hoituvat pääasiassa Facebookista löytyvästä ryhmästä. Innostuksen puutteesta faneja ei liene syytä moittia.

– Yritetään nyt vaan saada porukka sinne Bilbaoon ja avausotteluun jenkkejä vastaan. Se on kaikista tärkeintä tällä hetkellä. Mennään sitten vaikka liftaamalla, jos ei muuten onnistu, Pääkkönen lupaa.

Taneli Kärki

Yle Oulu

Lue seuraavaksi