Yliopistoradion kohtalosta päätetään kevään aikana – lakkauttaminen on yksi vaihtoehdoista

Tampereen yliopiston hallinnon mukaan mitään päätöstä radio Moreenin lakkautuksesta ei ole tehty. Alasajo on kuitenkin yksi vaihtoehto, radiota pyörittävästä yksiköstä myönnetään.

Kotimaa

Tampereen yliopiston hallinto kiistää, että Radio Moreenin toimintaa oltaisiin ajamassa alas. Tiistaina julkisuuteen kerrottua päätöstä luopua avustajista perusteltiin taloudellisin syin.

Henkilökunta kuitenkin epäilee, että taustalla on yliopiston rahoitusmalli, jossa radiotoiminta ei tuo lisärahaa. Tampereen yliopiston pääluottamusmies Sinikka Torkkolan mielestä rahoitusmalli tulee lakkauttamaan Radio Moreenin.

– Keskusteluissa on käynyt ilmi, että Radio Moreeni on sitä pyörittävälle viestinnän, median ja teatterin yksikölle niin sanottua tuottamatonta toimintaa. Jos lisärahoitusta ei tule, niin Radio Moreenin toiminta loppuu. Se on ihan suoraan sanottu näissä keskusteluissa.

Hallintojohtaja Petri Lintunen tyrmää Torkkolan ja henkilökunnan epäilyt.

– Minä en tunnista tällaista kytkentää nykyiseen rahoitusmallin tai edellisiinkään. Eihän missään aikaisemmassakaan mallissa ole ollut suoria rahoituskanavia Moreeniin tyyppiselle toiminnalle.

– Me arvoimme jokaista toimintaa tällä hetkellä opetuksen ja tutkimuksen näkökulmasta. Tuollaista päätöstä, mitä tuossa ennakoitiin, ei ole missään tapauksessa tehty eikä olla vielä tekemässäkään.

Viestinnän, median ja teatterin yksikön johtaja Heikki Hellman myöntää, että Radio Moreeni on yksinomaan kulu. Hän kertoo, että kevään aikana käydään läpi seitsemästä kahdeksaan vaihtoehtoa toiminnan tulevaisuudesta. Yksi niistä on radion lakkauttaminen.

Radio Moreenin mahdollista lakkautusta vastustaa mm. Facebookin perustettu ryhmä, johon on muutamassa tunnissa liittynyt kolmisensataa ihmistä.

Radioasema käynnistyi Yliopistoradion nimellä syksyllä 1989. Yliopistolle myönnetty toimilupa on voimassa vuoteen 2019 saakka.