Venezuelan mielenosoituksissa levottomuuksia – kolme kuollut

Lisäksi yli 20 ihmistä on loukkaantunut Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa järjestetyissä mielenosoituksissa.

Ulkomaat
Sotilas ja mielenosoittajia kadulla.
Venezuelan armeijan sotilas tähtäsi mielenosoittajajoukkoa Caracasissa keskiviikkona 12. helmikuuta.Miguel Gutiérrez / EPA

Kolme ihmistä on kuollut Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa keskiviikkona järjestetyissä mielenosoituksissa. Tiedot ovat osin ristiriitaisia, mutta Venezuelan viranomaisten mukaan mielenosoittajat kuolivat ammuskeluissa. Lisäksi yli 20 ihmistä on viranomaistietojen mukaan loukkaantunut.

Uutistoimisto AFP:n mukaan surmansa saaneista yksi oli hallituksen kannattaja ja kaksi hallituksen vastustajia. Caracasissa on päivän aikana järjestetty niin hallitusta vastustavia kuin sitä tukeviakin mielenosoituksia.

Tuhansia opiskelijoita ja useita oppositiopoliitikkoja kokoontui oikeusministerin toimiston edustalle vastustamaan presidentti Nicolas Maduron talouspolitiikkaa. Alueella on ollut myös mustiin t-paitoihin pukeutuneita hallituksen kannattajia liikkeellä kuorma-autoilla ja moottoripyörillä.

Poliisi käytti kumiluoteja ja kyynelkaasua hajottaakseen noin sadan nuoren oppositiota edustavan mielenosoittajan ryhmän, sillä he olivat silminnäkijöiden mukaan polttaneet renkaita kadulla.

Lähteet: Reuters, AFP, AP