Virkamies tuohtui Halla-ahon blogista: "Hän tutkijana lankesi lähdeviitteen väärään käyttöön"

Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen aikoo tehdä rikosilmoituksen kansanedustaja Jussi Halla-ahon blogitekstistä.

politiikka
Soile Syrjäläinen. Kuva on vuodelta 2009.
Soile Syrjäläinen. Kuva on vuodelta 2009.YLE / Mari Itkonen

Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen harkitsee rikosilmoituksen tekemistä perussuomalaisten kansanedustaja, Jussi Halla-ahon blogitekstistä.

Lieksassa 8.2. eurovaalitilaisuudessa esiintynyt Halla-aho on siteerannutblogissaan (siirryt toiseen palveluun)mm. kaupungin tilintarkastuskertomusta, jossa on tuotu esille pakolaisten toimeentulotukipäätöksiin liittyviä epäselvyyksiä. Syrjäläisen mukaan Halla-aho on viitannut väärään, jo kumottuun tilintarkastuskertomukseen ja siten levittänyt väärää tietoa.

- Se minua erityisesti hämmästyttää ja suututtaa, että hän tutkijana lankesi lähdeviitteen väärään käyttöön. Ei ole voitu osoittaa, että me olisimme jotenkin väärin toimineet. Ja nämähän ovat hyvin vaikeita asioita, jos lähdetään tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta keskustelemaan toimeentukilainsäädännön yhteydessä, koska jokainen päätös on hyvin yksilöllinen, Syrjäläinen toteaa.

"Ikävää, että Lieksa profiloituu tällä tavalla"

Lieksan sosiaalitoimi on saanut Syrjäläisen mukaan rajua, maahanmuuttaja-asioihin liittyvää palautetta viime vuosina.

Halla-ahon käynti täällä ei jättänyt Lieksalle mitään eväitä, ei hänellä ollut mitään rakentavia ehdotuksia. Näin olen blogin luettuani ymmärtänyt.

Soile Syrjäläinen

- Minusta on hyvin ikävää, että Lieksa profiloituu tällä tavalla, ja tulee ikään kuin se käsitys, että täällä hoidetaan huonosti kotouttaminen. Kun kaikki muut ulkopuoliset toimijat ovat arvioineet, että asia on aivan päinvastoin. Resursseihin nähden kotouttamistoimet ovat sujuneet ihan kohtuullisella tavalla. Halla-ahon käynti täällä ei jättänyt Lieksalle mitään eväitä, ei hänellä ollut mitään rakentavia ehdotuksia. Näin olen blogin luettuani ymmärtänyt.

Kutsusta huolimatta Soile Syrjäläinen ei osallistunut Halla-ahon tilaisuuteen Lieksassa. Syrjäläisen mukaan poisjäännin syy oli se, että kyseessä oli vaalitilaisuus eikä hänellä ole virkamiehenä velvollisuutta sellaiseen osallistua. Rikosilmoituksen tekemisestä kertoi ensimmäisenä verkkolehtiUusi Suomi. (siirryt toiseen palveluun)