1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Omistajan toiminta pelasti suuremmilta tuhoilta Haminan savustamopalossa

Savustamoyrittäjä tyhjensi kaksi hiilidioksidisammuntinta palavaan savustuskoneeseen. Pelastuslaitos kiittelee ripeää toimintaa. Palomiehille jäi tehtäväksi vain varmistaa, ettei palo ollut levinnyt rakenteisiin.

Kotimaan uutiset

Haminassa syttyi uhkaava palo savustamossa Jokelantiellä torstaiaamuna. Palo ei kuitenkaan ehtinyt aiheuttaa suurta tuhoa.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävä palomestari kehuu savustamon omistajan toimia palon taltuttamisessa.

- Meille jäi siellä tehtäväksi vain varmistaa, ettei palo ollut ehtinyt levitä rakenteisiin, Peter Strömmer kertoo.

Palo oli saanut alkunsa savustuskoneesta. Savustamon omistaja oli taltuttanut lieskat alkuunsa käsikäyttöisellä hiilidioksidisammuttimella.

- Sieltä tulee - 70 asteista hiilidioksidia, joka näkyy sellaisena lumisateena, Strömmer kuvailee.

Strömmerin mukaan hiilidioksidi viilentää palavan kohteen ja tukahduttaa palon. Hiilidioksidia käytetään paljon juuri elintarvikelaitosten palojen tukahduttamiseen, koska se ei myöskään pilaa elintarvikkeita. Strömmer kiittelee ensisammutuksen ripeyden lisäksi itse savustamorakennusta.

- Se oli suunniteltu niin, että palo ei päässyt leviämään savustinkoneesta muualle rakenteisiin, Strömmer kiittelee.

Takaladon Liha ja Kala -yrityksen yrittäjä Mika Nopanen kertoo heittäneensä kärähtäneet kalat pois.

- Savustettua kalaa ei ikävä kyllä tänään saada, mutta huomenna sitä on jo tiskillä myynnissä, Nopanen toteaa.

Lue seuraavaksi