1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mannerheimintie

Helsingin kauppakamari Mannerheimintien kävelykadusta: "Kuulostaa epäloogiselta palapeliajattelulta"

Kauppakamarin varatoimitusjohtajan Jorma Nyrhilän mielestä Helsingin liikennettä on suunniteltava kokonaisuutena.

Kuva: Yle

Helsingin kauppakamari ei lämpene kaupunginvaltuutettu Hannu Oskalan (vihr) ajatukselle muuttaa Mannerheimintie osin kävelykaduksi. Oskalan keskiviikkona kaupunginvaltuustolle jättämä aloite ehdottaa, että Mannerheimintien itäpuoli Stockmannin edestä Postitalolle muutettaisiin autottomaksi. Liikenne ohjattaisiin kulkemaan Mannerheimintien länsipuolta, joka muutettaisiin kaksisuuntaiseksi.

– Osan Mannerheimintiestä muuttamiseksi kävelykaduksi kuulostaa epäloogiselta palapeliajattelulta. Helsingin ydinkeskusta on koko maan elinkeinoelämän kannalta erittäin merkittävä. Nyt tarvitaan jäitä hattuun ja kokonaisvaltaista ajattelua Helsingin ydinkeskustan liikenteen järjestelyihin, sanoo Helsingin kauppakamarin varatoimitusjohtaja Jorma Nyrhilä tiedotteessa.

Nyrhilä muistuttaa, että Helsingin ydinkeskustassa tuotetaan jopa 20 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta, ja liikenne on oleellinen osa yritysten toimintaa ja jokapäiväistä arkea.

– Elinkeinoelämän ja kaupungin pitää nyt yhdessä miettiä, miten turvataan Helsingin ydinkeskustan kilpailukyky.

– Tärkeitä hankkeita, joka on otettava osaksi liikenteen kokonaissuunnittelua, ovat Keskustatunneli ja Pisara-rata. Elinkeinoelämä ja yritykset ovat ydinkeskustan aktiivisuuden lähde. Yritystoimintaa ei vauhditeta rajoituksia lisäämällä, Nyrhilä sanoo.

Enemmistö Helsingin kaupunginvaltuustossa kannattaa Mannerheimin kävelykatukokeilua. Asiaa koskeva aloite keräsi valtuustossa 48 allekirjoitusta.