1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. QR-koodit

QR-koodi antaa aikataulutiedot Turun bussiliikenteessä

Bussimatkustajien elämä helpottuu Turussa. Aikataulutiedot voi tarkistaa älypuhelimen avulla, jos se pystyy lukemaan QR-koodin. Vuorokauden voimassa olevan lipun voi puolestaan maksaa kännykällä.

QR-koodit
Matikan opiskelua älypuhelimella.
QR-koodi avataan älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella.Minna Aula / Yle

Turun seudun joukkoliikenne on ottanut käyttöön pysäkkikohtaiset QR-koodit. Asiakas saa niidne avulla ajantasaista tietoa siitä, milloin bussi on pysäkillä. Lisäksi bussilipun ostamiseen ei tarvitse enää kantaa mukanaan kolikoita, vaan lipun voi maksaa kännykällä.

QR-koodit löytyvät jo Varissuon, Halisten, Runosmäen ja Kohmon reiteiltä. Niitä tulee lähiaikoina myös muiden linjojen pysäkeille.

Pysäkeillä on esillä kaksi QR-koodia. Toinen koodi kertoo pysäkille saapuvat bussit ja niiden tuloajat suoraan kännykkään.

Toinen QR-koodi helpottaa kännykkälipun ostamista. Lukemalla QR-koodin voi ostaa vuorokauden voimassaolevan kännykkälipun. Se veloitetaan asiakkaalta matkapuhelinlaskussa. Vuorokauden kännykkälipun hinta on 6,50 euroa.

Palvelu laajenee seudulliseksi heinäkuun alussa 2014

Toistaiseksi QR-koodit ovat käytössä vain Turun sisäisessä liikenteessä, mutta seudullisen joukkoliikenteen alkaessa 1.7.2014 palvelu laajenee koko seudulle - Turun lisäksi Kaarinaan, Raisioon, Naantaliin, Lietoon ja Ruskolle. Seudullisen joukkoliikenteen alkamisen myötä samat tuotteet, hinnat ja edut ovat voimassa kaikille riippumatta kuntarajoista.

Lue seuraavaksi