1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kävelykadut

Katugallup: Mannerheimintien kävelykadulle kannatusta

Ylen aikaisen torstaina Mannerheimintiellä haastattelemien helsinkiläisten mukaan tien muuttaminen osittain kävelykaduksi on hyvä idea.

Havainnekuva ehdotuksesta, jossa Mannerheimintien itäpuoli Stockmannin tavaratalon edestä Postitalolle asti rauhoitetaan autoilta. Kuva: Helsingin kaupunki, kuvan käsittely: Marko Bunn

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Hannu Oskala haluaisi muuttaa Mannerheimintien osin kävelykaduksi. Oskalan keskiviikkona kaupunginvaltuustolle jättämä aloite ehdottaa, että Mannerheimintien itäpuoli Stockmannin edestä Postitalolle muutettaisiin autottomaksi.

Christopherin mukaan kävelykatu on "ihan hyvä idea".

Kävelykadut ovat turvallisia liikkua.

Henri Valkonen

– Kohdasta, johon kävelykatua on suunniteltu autot eivät muutenkaan liiku kauhean nopeasti. Kävelynkadun kohdalle voisi tulla kahviloita, terasseja ja kauppoja aivan kuin Aleksanterinkadulla, pohtii Christopher.

Myös Henri Valkonen pitää idea kannatettavana.

– Kävelykadut ovat turvallisia liikkua.

Jos liikenteen saisi kansien alle keskustatunneliin tai muualle, niin saisi koko Mannerheimintie olla kävelykatu

Martti Malmivirta

Leila ei usko, että kävelykatu toimisi käytännössä, koska "muutkaan kävelykadut eivät toimi"

– Ne ovat täynnä autoja. Esimerkiksi kävelykaduksi muutetulla Iso-Roobertinkadulla on yleensä autoja, joita pitää väistellä. En usko, että Mannerheimintien kävelykatukaan toimisi yhtään sen paremmin.

Martti Malmivirran mielestä kävelykatuidea on "sinänsä ihastattuva", mutta hän ei osaa päättää kannattaako sitä vai ei.

– Tunteeni ovat kaksijakoiset. Mielellään kävelisin sitä pitkin. Haasteena on se, että asun Etelä-Helsingissä ja käytän paljon autoa lasten urheiluharrastuksiin ja se tuo aina ylimääräisiä mutkia matkaan. Jos liikenteen saisi kansien alle keskustatunneliin tai muualle, niin saisi koko Mannerheimintie olla kävelykatu, Malmivirta sanoo.