Yle tenttaa kaikki 300 eurovaaliehdokasta

Yle tenttaa kaikki eurovaaliehdokkaat kevään eurovaaleja varten. Lisäksi Yle panostaa nuoria koskeviin asioihin.

politiikka

Yle panostaa aiempaa laajemmin eurovaalien kampanjoiden käsittelyyn ohjelmistossaan. Kaikki lähes 300 eurovaaliehdokasta haastatellaan tv-studiossa. Haastattelut julkaistaan leikkaamattomina verkossa ja liitetään osaksi ehdokkaiden vaalikoneprofiileja. – Tentissä jokaisella ehdokkaalla, tuli miten pienestä puolueesta tahansa, on mahdollisuus kertoa miten tekisi Euroopan paremmaksi. Verkko on luonnollisesti ykkösvälineemme näissä vaaleissa, sanoo vaalien päätuottaja Jukka Niva. – Pikaisissa muutaman minuutin tenteissä tenttaamme ehdokkaan arvoja. Minkälaista Eurooppaa ehdokas haluaa rakentaa. Emme testaa nippelitietoja, kuten esimerkiksi että osaako ehdokas Nizzan sopimuksen ulkoa, sanovat taas Ylen politiikan toimittajat Jari Korkki ja Päivi Neitiniemi.

Eduskuntapuolueille koko päivä

Eduskuntapuolueille omistetaan kampanjan aikana Ylessä kokonainen puoluepäivä, jonka kuluessa suomen- ja ruotsinkieliset Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmat käsittelevät kyseisen puolueen ja sen eurooppalaisen viiteryhmän politiikkaa. Erityispanostuksena vaaleissa on nuorille tärkeät vaaliteemat.

Kaksi Ylen ajankohtaistoimittajaa kiertää vaalikampanjan aikana kymmenessä Euroopan maassa. He raportoivat nuorille tärkeistä eurooppalaisista kysymyksistä erityisesti verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Vaalikampanjan aikana toteutetaan myös perinteiset ennakko-ohjelmat, kuten puheenjohtajien yhteistentit, vaalikone ja vaali-illan tulospalvelulähetys, sekä suomeksi että ruotsiksi.

Yle Radio Suomi ja Yle Radio Vega tekevät valtakunnallisen ohjelmiston lisäksi alueellista palvelua, joka pureutuu EU-kysymyksiin.

Lähteet: Yle Uutiset