Muistatko hetken kun kohtasit sen oikean - kerro se museolle!

Riihimäen kaupunginmuseo haluaa tietää kuinka seudun asukkaat ovat kohdanneet "sen oikean". Museon nettisivuilla kerätään Ystävänpäivästä alkaen muistoja sen oikean kohtaamisesta ja rakastumisesta. Ne, jotka eivä ole vielä sitä oikeaa kohdanneet, voivat kertoa rakkaushaaveistaan.

Kotimaa
Suklaasydämet.
Arja Lento / Yle

Meillä jokaisella on varmaan sydämen sopukoissa muistissa, mitä tuntui kun herra tai neiti oikea tuli vastaan ensikerran. Missä se tapahtui, miltä se tuntui, sattuiko siinä jotain hassua tai peräti draamaattista, mistä sen tiesi, että tässä se on?

Riihimäen kaupunginmuseo haluaa seudun asukkaiden muistelevan näitä kohtaamisia ja kertovan muistoistaan museolle.

– Siinä on tarkoitus kerätä muistoja, jotka liittyvät häätapahtumiin ja paikkoihin, mutta myös laajemmin deittailuun ja rakastumiseen, sen oikean löytymiseen. Me haluamme tietää myös iän ja sukupuolen ja mihin aikakauteen muisto liittyy. Ja nuoret voivat kertoa omista haaveistaan liittyen rakastumiseen.

Tarkoituksena on kerätä myös digitaalisia hääkuvastoja ja häämusiikkimuistoja.

– Saattaa olla, että keräämme vielä gallupilla tarkemmin tietoa musiikista. Millaista musiiikkia seudun asukkaat liittävät häihin ja rakkauteen ja mitkä ovat esimerkiksi niitä suosituimpia häävalsseja.

Rakkausmuistojen kerääminen liittyy Riihimäen kaupungimuseon kesänäyttelyyn, jonka teemana on häät, kertoo projektikoordinaattori Johanna Sillanpää.

– Jos siitä löytyisi vähän lihaa luitten päälle, koska museon näyttelyyn on tulossa tällaisia potretinomaisia hääkuvia ja nyt koitetaan kerätä paikallista ja mukavampaa aineistoa päälle.

Muistoja kerätään netissä helmi-maaliskuun ajan ja deittikokemuksia kerätään myös haastatteluilla muistelutyöpajoissa. Riihimäen kaupungimuseon häänäyttely avautuu äitienpäivänä.

Koko hanke liittyy Riihimäellä tammikuussa käynnistyneeseen kaksivuotiseen LiiKuTa – hyvinvointia liikunnasta, kulttuurista ja taiteesta -hankkeeseen.