1. yle.fi
  2. Uutiset

Britanniaan tulossa lisää sateita

Britannian vetisin talvi 250 vuoteen jatkuu. Uusin saderintama on tulossa Atlantilta maan lounaisosiin. Jo nyt tulvat ovat saartaneet tuhansia koteja.

Ulkomaat
Nainen ovella tulvaveden ympäröimässä talossa.
Tulvavesi oli saartanut naisen kotiinsa Kaakkois-Englannin Wraysburyssä maanantaina.Ben Stansall / AFP

Britannian vesisateet eivät näytä helpottavan. Ennusteiden mukaan maahan iskee Atlantilta tuleva uusi rintama tuulinen ja sateineen jo tänään perjantaina aamupäivällä. Sen mukana sataa jo nyt ennätysmärkään maahan muutamia kymmeniä millimetrejä lisää vettä.

Viranomaisten arvion mukaan uusien sateiden ja tuulten nostamien aaltojen tieltä joudutaan evakuoimaan entisten lisäksi noin tuhat kotia maan lounaisosassa.

Britannian talvi on ollut jo tähän mennessä sateisin ja vetisin ainakin 250 vuoteen. Esimerkiksi Lontoon halkaisevan Thamesin pinnan lasketaan nousevan tulevana viikonloppuna korkeimpiin lukemiin 60 vuoteen.

Tähän mennessä sateet ja tuulet ja valtavat aallot ovat katkoneet sähköt kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä. Nyt sähköttä on ainakin 56 000 taloutta lähinnä lounaassa.

Pääministeri David Cameron on jo kertonut, että hän aikoo antaa lisää rahaa myrskyvahinkojen korjaamista varten. Lisäksi Cameron kertoo pyytävänsä rahallista apua myös Euroopan unionilta.

Myös Irlanti on vaikeuksissa

Britannian lisäksi tulvat ja sateet ovat kiusanneet Irlantia. Sähköt ovat edelleen poikki yli 150 000 taloudesta.

Maan sääviranomaisten arvion mukaan keskiviikkoinen myrsky saarella oli kovin yli 15 vuoteen.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi