TE-toimistojen tietojärjestelmässä häiriöitä - "kaikki seisoo"

Ohjelmiston päivitys on aloittanut vian, johon etsitään pikaista ratkaisua.

Kuva: Antti Kolppo / Yle

Työ- ja elinkeinotoimistojen verkkoasioinnissa on häiriöitä.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan palvelussa on hitautta ja käyttökatkoja. Myös asiakas- ja puhelinpalvelun tietojärjestelmissä on häiriöitä.

Vian syytä selvitetään. Vika koskee kaikissa TE-toimistojen asiakaspalvelussa käytettävää URA-tietojärjestelmää. Häiriöt ovat satunnaisia, sillä ajoittain järjestelmä toimii moitteettomasti ja välillä haitat ovat suuria.

Ongelmat alkoivat, kun järjestelmään päivitettiin uusi versio viikon alussa. Asiakkaiden lisäksi vikatilanne hankaloittaa TE-toimistojen työntekijöiden elämää.

- Järjestelmä on koko toimintamme sydän, jonka sisällä ovat kaikki asiakastiedot, ja jonka sisällä kaikki päätökset tehdään oli sitten kyseessä työttömyysetuus, kulukorvaukset, työkokeilut, palkkatuet, yrityspalvelut ja niin edelleen. Toisin sanoen kaikki seisoo tällä hetkellä. Rästejä saati koko ajan tulvan lailla tulevaa työtä ei saada tehtyä, sanoo eräs Yle Uutisiin yhteydessä ollut TE-toimiston työntekijä.

Järjestelmän toimittanut ohjelmistotalo selvittää vikaa ja etsii siihen pikaista ratkaisua.

Aikataulua ei tällä hetkellä osata arvioida, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön tieto-osaston neuvotteleva virkamies Taisto Tuominen.