1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kakkukoristeet

Ystävänpäivän pikakakku syntyy olympialaisten lomassa

Ystävänpäivänä on mukava ilahduttaa rakasta tai lähimmäistä itsetehdyllä leivoksella. Sellainen syntyy tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Tarjoamme reseptit kolmeen erilaiseen leivokseen.

Kakkukoristeet
Kolme leivosta
Niina Koskela / Yle

Sotshin -kisat vievät monen niin kullanarvoista aikaa, joten tuntia kestäviin leipomisiin ei kaikilla ole mahdollisuutta. Saimme kuitenkin Suomen jääkiekko-ottelun erätauolta kiinni kokkolalaisen Cicu Heikkilä-Siirilän ja heitimme hänelle haasteen. Yksinkertainen, helppo ja maistuva leivos. Onko mahdollista edes tehdä sellaista? Kyllä on, Cicu suunnitteli tyttärensä Janina Heikkilän kanssa meille jopa kolme sellaista. Yhden naisille, yhden miehille ja yhden jaettavaksi.

Suklaasydänleivos

Leivo kakkupohja tai osta valmispohja. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri sekä hieman sokeria.

Leikkaa sydänmuotilla kolme palaa. Täytä välit hillolla ja kermavaahdolla. Älä kostuta. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon hieman kermaa. Jäähdytä suklaa ja kaada leivoksen päälle. Levitä suklaa ja laita jäähtymään hetkeksi jääkaappiin. Höylää suklaasta lastuja päälle ja koristele kakunkoristeilla. Kruunaa komeus yhdellä kirsikalla.

Kirsikkahilloa
Kermaa
Maustamatonta tuorejuustoa
Vaniljasokeria
Sokeria
Suklaata

Koristeita: Kirsikka ja kakunkoristeita

Suomen lippu -leivos

Leivo kakkupohja tai osta valmispohja. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri sekä hieman sokeria.

Kuorrute: Yhdistä pari ruokalusikallista sitruunanmehua, tomusokeria ja n. 10 tippaa sinistä väriainetta ja sekoita.

Leikkaa kolme lipun mallista palaa. Täytä välit kermavaahdolla ja hillolla. Älä kostuta. Laita kermavaahtoa kauttaaltaan leivoksen ympäri. Ripottele joka puolelle kookoshiutaleita ja tee leivoksen päälle kuorrutteella sininen risti. Koristele viidellä kakunkoristeella olympiarenkaiden tapaan.

KikuHeikkilä-Siirilä ja Janina Heikkilä

Sekahilloa, jossa on vadelmaa, mustikkaa ja boysenmarjaa
Kermaa
Maustamatonta tuorejuustoa
Vaniljasokeria
Sokeria
Kookoshiutaleita
Sinistä väriainetta
Tomusokeria
Sitruunanmehua

5 kakunkoristetta

Pikakakku

Leivo kakkupohja tai osta valmispohja. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon sitruunarahka ja vaniljasokeri sekä hieman sokeria.

Kuorrute: Yhdistä pari ruokalusikallista sitruunanmehua, tomusokeria ja maitokaakaojauhetta, sekoita keskenään. Älä tee kuorrutteesta liian paksua.

Leikkaa 3 kanttista palaa. Täytä välit marmeladilla ja kermavaahdolla. Vuole väliin suklaalastuja. Kuorruta kakku runsaalla kermavaahdolla (vapaalla kädellä). Valuta suklaakuorrutetta kakun päälle ja koristele mielesi mukaan.

Appelsiinimarmeladia
Kermaa
Sitruunarahkaa
Vaniljasokeria
Sokeria
Suklaata
Maitokaakaojauhetta
Sitruunamehua
Tomusokeria

Karkkeja ja kakunkoristeita

Reseptiit: Cicu Heikkilä-Siirilä Janina Heikkilä