Metsästäjät: Salakaadot kitkettävä pois pilaamasta mainetta

Pohjois-Karjalassa metsästäjät kokevat, että heidät lavastetaan syylliseksi susien salametsästykseen. He aikovat lisätä valvontaa susialueilla, jotta mahdolliset salametsästäjät saataisiin jatkossa paremmin kiinni.

Kuva: Heimo Kauppinen

Metsästysliiton Pohjois-Karjalan piirin kamelinselkä katkesi metsästäjiin kohdistuneista susien salatapposyytöksistä. Poliisi tutkii parhaillaan epäiltyä suden salakaatoa Joensuun ja Tohmajärven alueella, jossa pantasusi on liikkunut.

Metsästysliiton Pohjois-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Markku Kejonen sanoo, että metsästäjiä saatetaan lavastaa syyllisiksi mahdolliseen salametsästykseen.

- Nämä tuntuvat hyvin tarkotuksen hakuiselta.

- Sanottiin, että sutta olisi metsästetty moottorikelkan ja mönkijän avulla. Tiedämme, että Tuupovaaran endurokerho teki kelkkareittiä alueelle, jossa nyt tutkitaan salametsästystä. Suden jäljet tulivat alueelle kelkkareitin teon jälkeen.

- Sähköfirma liikkui alueella mönkijällä korjatessaan sähkövikaa, Kejonen toteaa.

Sähköfirma liikkui alueella mönkijällä korjatessaan sähkövikaa.

Markku Kejonen

Metsästäjät ovat kertoneet tietonsa poliisille ja toivovat, että viranomaiset saisivat tapauksen selvitettyä.

Pohjois-Karjalan piirin hallitus käsitteli susien salametsästysasioita ja aikoo ryhtyä toimenpiteisiin.

- Aiomme lisätä omaa valvontaa. Susialueilla asuvat ryhtyvät kirjaa kulkijoista ja kirjaavat esimerkiksi rekisterinumerot ylös. Tiedot annetaan viranomaisille.