Hyppää sisältöön

Zalandon liikevaihto lähestyy jo kahta miljardia – mutta voittoa ei tule

Viime vuonna Zalandon liikevaihto oli lähes 1,8 miljardia euroa. Edellisvuodesta liikevaihto kasvoi 52 prosenttia. Kasvusta huolimatta toiminta on yhä tappiollista.

Työntekijä pakkaa tuotteita Zalandon logistiikkakeskuksessa Erfurtissa Saksassa 12. joulukuuta 2012. Kuva: Martin Schutt / EPA

Vain viisi vuotta sitten toimintansa aloittanut nettikauppa Zalando on jälleen kasvattanut tuntuvasti liikevaihtoaan. Kasvusta huolimatta toiminta on yhä tappiollista, eikä Zalandosta haluta arvuutella, milloin yhtiö kääntyisi voitolliseksi.

Viime vuonna Zalandon liikevaihto oli lähes 1,8 miljardia euroa. Edellisvuodesta liikevaihto kasvoi 52 prosenttia. Kasvuvauhti hidastui loppuvuonna, koska myöhään alkanut kesä ja leudot talvisäät pakottivat Zalandoa myymään vaatteita ja kenkiä alennusmyynnissä.

Tappiota Zalando teki viime vuonna noin 120 miljoonaa euroa.

Zalando aloitti toimintansa viisi vuotta sitten kenkiä myymällä. Tällä hetkellä Zalandon valikoimissa on noin 1 500 eri vaate- ja kenkämerkkiä ja se toimii 15 maassa. Kuukaudessa Zalandon sivuilla on noin 100 miljoonaa kävijää, mikä tekee siitä eniten käyntejä keräävän muodin nettikaupan Kiinan ulkopuolella.

Zalandon on odotettu listautuvan pörssiin jossain vaiheessa. Zalandon johtotiimiin kuuluva Rubin Ritter sanoi perjantaina, että pörssiin listautuminen on mahdollista muttei ykköstavoite.