Ruotsiin uusi abortteja ja homovanhempien adoptio-oikeutta vastustava puolue

Kristillinen arvopuolue haastaa Kristillisdemokraattisen puolueen. Kristillisdemokraattien kannatus on ollut mielipidemittauksissa alle neljän prosentin, mikä Ruotsissa vaaditaan valtiopäiville pääsyyn. Uusi puolue saattaa siis syödä kristillisdemokraattien kannatusta entisestään.

Ulkomaat

Ruotsiin on perustettu uusi abortteja ja homoseksuaalien adoptio-oikeutta vastustava puolue Kristillinen arvopuolue, kertoo Ruotsin Televisio SVT (siirryt toiseen palveluun). Se on kerännyt tarpeeksi kannattajia, jotta se voi osallistua syksyllä järjestettäviin valtiopäivävaaleihin.

Puolue haastaa Kristillisdemokraattisen puolueen. Kristillisdemokraattien kannatus on ollut mielipidemittauksissa alle neljän prosentin, mikä Ruotsissa vaaditaan valtiopäiville pääsyyn. Uusi puolue saattaa siis syödä kristillisdemokraattien kannatusta entisestään.

– Vaikutuksena voi olla, että he [Kristillisdemokraattien puolue] menettävät ääniä, ja se voi uhata heidän valtiopäiväpaikkaansa, puoluejohtaja Per Kronlid sanoo SVT:ssä.

Puolue haluaa kieltää naisten oikeuden aborttiin kokonaan. Puolue ei sallisi aborttia edes raiskauksen uhrille.

– Olemme sitä mieltä, että ihmisarvo on absoluuttinen, ja se pätee hedelmöityksestä. Haluamme puhua syntymättömän oikeudesta elämään. Siitä emme luovu, Per Kronlid sanoo.

Puolue ei myöskään hyväksy homoseksuaalien oikeutta adoptioon. Se korostaa yksiavioisten, heteroseksuaalisten ydinperheiden merkitystä.

– Homojen elämäntyylissä on paljon ongelmia, joiden perusteella voi kyseenalaistaa, onko lapsille hyvä kasvaa heidän kanssaan.

– Yleisesti ottaen homoseksuaalisessa ryhmässä on paljon enemmän sosiaalisia ongelmia ja terveysongelmia kuin heteroseksuaalisissa ryhmissä, Per Kronlid väittää.

Tutkija kuitenkin tyrmää Kristillisen arvopuolueen puheenjohtajan väitteet.

– Ei ole mitään perusteita väittää, että sateenkaariperheiden lapset voisivat huonosti. Se on tietämätöntä, tohtorinväitöstä valmisteleva Anna Malmquist Linköpingin yliopistosta sanoo SVT:ssä (siirryt toiseen palveluun).

Hänen mukaansa tutkimukset osoittavat, että lesboäitien lapset voivat yhtä hyvin tai paremmin kuin heterojen lapset.

Kristillinen arvopuolue perustettiin 4. tammikuuta, ja nyt se on onnistunut keräämään valtiopäivävaaleihin oikeuttavat 1 500 kannattajaa.