Venezuelassa osoitettiin jälleen mieltä hallitusta vastaan

Pääsyinä mielenosoituksiin ovat ostovoimaa syövä korkea inflaatio, pula peruselintarvikkeista sekä rikollisuus. Monien mielestä ongelmien syynä on hallituksen avokätinen apu Kuuballe, johon Venezuelalla on ollut pitkään tiivis suhde.

Ulkomaat
Mielenosoittajia kadulla.

Tuhannet osoittivat mieltään Venezuelan hallitusta vastaan maan pääkaupungissa Caracasissa lauantaina. Caracasin keskustaan sen sijaan kerääntyi hallitusta tukevia mielenosoittajia.

Lähinnä opiskelijoista koostunut hallituksen vastainen mielenosoittajajoukko kokoontui aukiolle varakkaassa Las Mercedesin kaupunginosassa. Opiskelijat ovat olleet näkyvässä roolissa lähes kaksi viikkoa jatkuneissa presidentti Nicolas Maduron vastaisissa protesteissa.

Pääsyinä mielenosoituksiin ovat ostovoimaa syövä korkea inflaatio, pula peruselintarvikkeista sekä rikollisuus. Monien mielestä ongelmien taustalla on hallituksen avokätinen apu Kuuballe, johon Venezuelalla on ollut pitkään tiivis suhde.

– Meillä nuorilla ei ole uskoa eikä toivoa. Töitä ei ole, ja vaikka sellaisen saisi, ei palkka riitä itsensä elättämiseen, yliopisto-opiskelija Isaac Castillo sanoi uutistoimisto AP:lle.

Mielenosoittajat ovat vaatineet presidentin eroa. Viime vuonna pitkäaikaisen presidentin Hugo Chavezin kuoleman jälkeen valtaan noussut Maduro nimittää mielenosoittajia uusfasisteiksi.

Keskiviikkona Caracasissa järjestetyissä mielenosoituksissa kuoli kolme ihmistä.

Lähteet: AP, Reuters