1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Mika Laurikainen on uusi FC TPS:n päävalmentaja

Turkulaislähtöinen Mika Laurikainen on pestattu FC TPS:n päävalmentajaksi. Seuran entinen päävalmentaja Marko Rajamäki jätti TPS:n vain muutama päivä sitten.

urheilu
Mika Laurikainen.
Yle / Samu Lehtonen

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan FC TPS:n uudeksi päävalmentajaksi on valittu Mika Laurikainen. Laurikaisen ja TPS:n välinen sopimus on kolmevuotinen. Seura kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Turkulaislähtöinen Laurikainen kantaa nyt vastuun TPS:n edustusjoukkueen valmentamisesta jo toista kertaa urallaan. 50-vuotias Laurikainen valmensi TPS:n edustusjoukkuetta edellisen kerran kausina 2001-2003.

Laurikainen nosti TPS:n kaudella 2002 takaisin Veikkausliigaan ja valmensi seuraa yhden kauden ajan liigatasolla. Sen jälkeen hän siirtyi TPS juniorijalkapallon palvelukseen ja laati seuran nuorisotoiminnalle oman toimintastrategian.

Mika Laurikainen on valmentanut TPS-vuosiensa jälkeen Veikkausliigassa MYPA:ssa ja FF Jarossa, sekä viime vuodet Suomen Palloliiton palveluksessa alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vastuuvalmentajana.

FC TPS:n pitkäaikainen päävalmentaja Marko Rajamäki jätti yllättäen seuran vain muutama päivä sitten. FC TPS Turku Oy:n puheenjohtajan Jyrki Kurokallion mukaan Rajamäen lähdön syy ei ollut potkut, vaan lähtöön päädyttiin muista syistä.

TPS voitti Veikkausliigassa SM-pronssia kausina 2010 ja 2012.

Lue seuraavaksi