Kettusesta Melun päätoiminen toiminnanjohtaja

Jalkapallon Naisten Liigassa ensi kesänä pelaavan Merilappi Unitedin päätoimiseksi toiminnanjohtajaksi on valittu Jussi Kettunen. Kettusella on kokemusta vastaavasta tehtävästä miesten puolelta. Kettusen tähtäimessä on kehittää joukkuetta kohti Suomen huippua.

urheilu
Jussi Kettunen
Kati Siponmaa / Yle

Jussi Kettunen on valittu ensi kesänä naisten jalkapallon ylimmällä sarjatasolla pelaavan Merilappi Unitedin toiminnanjohtajaksi. Kettusen pesti alkaa maaliskuun alussa.

– Olen jo viikonloppuna opiskellut, että minkänimisiä pelaajia meillä on ja kuka pelaa missäkin maajoukkueessa. Vielä en tiedä kaikkea, mutta tarkoitus on olla parissa viikossa sisällä tässä kaikessa, Kettunen kertoo.

Kettusella on kokemusta samoista tehtävistä miesten puolella.

– PS Kemissä olen ollut pariin otteeseen. Ensin vuosina 2009 - 2011, minkä jälkeen olin Jyväskylässä veikkausliigajoukkue JJK:n mukana reilun vuoden. Veri veti takaisin Kemiin ja nyt tein hyppäyksen miesten puolelta naisten puolelle.

Kettusta motivoi menestyksen nälkä.

– Suomalaiset ovat aika menestyshullua kansaa ja kuulun siihen kansaan. Melun menestys on ihan huikeata. Nyt pelataan naisten liigaa Kemissä. Kymmenen joukkuetta pelaa ja Merilappi on pohjoisin joukkue ja täältä on kuitenkin mahdollisuudet ihan mihin vaan.

Ensin haussa sponsoreita

Ensi töikseen Kettunen hakee joukkueelleen sponsoreita. Sen jälkeen joukkuetta aletaan kehittää kohti Suomen terävintä kärkeä.

– Tulen toimimaan naisten liigajoukkueen ja B-tyttöjen SM-liigajoukkueen parissa. Alkuvaiheessa ennen kaikkea kontaktoidaan yrityksiä ja haetaan Meri-Lapin yrityselämä tähän mukaan. Yrityselämän mukaantulo mahdollistaa seuran kehittämisen ja voimme tavoitella ihan Suomen kärkeä.

Ensi kesän peleistä tulee enemmän "tapahtumiä".

– Uskon, että ottelu-tapahtumissa tulee olemaan tuplasti enemmän yleisöä verrattuna aikaisempaan. Keksimme niihin koko ajan uusia juttuja.

Suomessa naisten jalkapallo on nosteessa.

– Naisten maajoukkue on menestynyt ja naiset ovat olleet monta vuotta nosteessa. Jos pelaaja pärjää naisten liigassa, niin siitä on tosi lyhyt matka maajoukkueeseen. Nyt meidänkin joka pelissä näkee maajoukkuepelaajia, koska meidän oma pelaaja, Kuikan Natalia, pelaa maajoukkueessa.