Varkaudentien parantaminen alkaa maaliskuussa

Liikennevirasto on hyväksynyt tiesuunnitelman Valtatie 23:n parantamisesta välillä Varkaus-Viinijärvi. Ensimmäiseksi rakennetaan ohituskaistat Alakylään Leppävirralle. Työt alkavat maaliskuussa.

Varkaus
Rekka Varkaudentiellä.
Varkaudentie tunnetaan mutkistaan ja mäistään, jotka hidastavat varsinkin raskasta liikennettä.Yle / Heikki Haapalainen

Varkaudentien parannustyöt käynnistyvät vuosien odottelun jälkeen.

Liikennevirasto on hyväksynyt tiesuunnitelman Valtatie 23:n parantamiseksi välillä Varkaus-Viinijärvi lukuun ottamatta Karvion kohtaa.

Parannustyöt alkavat Alakylän ohituskaistojen rakentamisella Leppävirralla maaliskuussa. Urakka maksaa noin 5 miljoonaa euroa. Muilta osin hankkeen toteuttamisesta ei ole tehty päätöksiä.

Tiesuunnitelman mukaan valtatiellä rakennetaan muun muassa kolme keskikaiteellista ohituskaistakokonaisuutta, levennetään poikkileikkausta, karsitaan yksityisteiden liittymiä ja tehdään uusi kolme kilometriä pitkä kevyen liikenteen väylä Ristinkylään.

Monin paikoin mäkisen, mutkaisen ja kapean valtatien parantaminen maksaa kaikkiaan noin 43 miljoonaa euroa. Tieosuus on yli 80 kilometriä pitkä.

Tiesuunnitelman hyväksymispäätös on lähetetty nähtävillä pitämistä varten Varkauden kaupungille sekä Leppävirran, Heinäveden ja Liperin kunnille.