Patrian yt-neuvottelut jylläävät myös Hallissa

Ilmailu- ja puolustuskonserni Patriassa on käynnissä laajat yt-neuvottelut. Neuvottelujen piiriin kuuluu yrityksen kahdessa eri yksikössä yhteensä reilut 200 työntekijää Jämsän Hallissa, Tampereella ja Espoossa.

Kotimaa

Patria on jo aiemmin aloittanut yt-prosessin Systems-liiketoiminnassaan. Tällä viikolla yt-menettely käynnistyy myös lentokone- ja avaruuskomposiittirakenteita valmistavassa Aerostructures-liiketoiminnassa. Molemmissa yksiköissä perusteena neuvotteluille ovat tuotannollis-taloudelliset syyt.

Systems-liiketoiminnassa neuvottelut koskettavat noin 150 työntekijää, joiden joukossa on sekä työntekijöitä että hallintohenkilöstöä. Aerostructures-yksikössä neuvottelut koskettavat noin 80 työntekijää, mutta menettelyn ulkopuolelle jäävät yksikössä Metalliliiton työntekijät.

Aerostructures-yksikön liiketoimintajohtaja Petri Hepola sanoo, että syynä sopeuttamistarpeeseen on kova kilpailutilanne.

– Se, että kuinka moneen henkilöön sopeutustoimenpiteitä loppupeleissä tullaan kohdistamaan, on avoinna, mutta joudumme harkitsemaan kaikkia toimenpiteitä, Hepola toteaa.

Patrian yt-prosessista kertoi ensimmäisenä Aamulehti.