Teatrian hallille löytyi uusi koti Lahdesta

Oulussa jo monta vuotta livemusiikin esiintymisareenana toiminut Club Teatrian talo siirretään pois uusien kerrostalojen alta. Entinen lihapakkaamo toimii jatkossa Lahdessa kierrätyskeskuksena.

kierrätys
Club Teatria -kyltti
Yle

Viime vuodet Club Teatrian klubikäytössä toimineelle teollisuushallille on löytynyt uusi koti Lahdesta. Purkupiha Oy aikoo siirtää entisen lihapakkaamon Limingantullista Etelä-Suomeen kierrätyshalliksi, jossa on tarkoitus lajitella jätettä ja valmistaa kierrätyspolttoainetta.

Halli jää nykyisellä paikallaan SATON suunnitteleman uuden kerrostaloalueen jalkoihin. Rakennusten ja teollisuuslaitosten purkuun erikoistuneen Purkupiha Oy:n toimitusjohtaja Kari Kärkkäinen kertoo rakennuksen olevan haluttua tavaraa.

-Halli on vähän erikoinen, koska se on tavallista korkeampi. Näitä liikkuu harvemmin markkinoilla.

Kierrätetään kierrätyshalliksi

Purkupiha Oy ottaa hallin omaan käyttöönsä Lahdessa, jossa sille on sopivaa tilausta.

-Meillä on Lahdessa ympäristölupa tämänkokoiselle kierrätyskeskukselle. Hallissa on tarkoitus käsitellä purkujätettä, jakaa sitä eri jakeisiin ja valmistaa kierrätyspolttoainetta, Kärkkäinen listaa.

Kookkaan hallin siirtäminen on haastava urakka, mutta koko Suomen alueella toimivalla firmalla on kokemusta suurempienkin hallien muuttamisesta.

-Siirtotyö on pikkuisen tarkempaa. Rakenteet täytyy ottaa varovaisesti ehjinä alas merkattaviksi kuljetusta varten.

Lahdessa halli on tarkoitus pystyttää kesän aikana. Käytetyn hallin uusiokäyttö on taloudellisesti järkevä ratkaisu.

-Kustannussäästöjä tulee jos vertaa kokonaan uuden hallirungon rakentamiseen. Kaikki käyttökelpoinen pyritään hyödyntämään, Kärkkäinen kertoo.

Taneli Kärki

Yle Oulu