1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Länsi- ja Itä-Savon yhteistoimintaneuvottelut ohi - digitoimituksella uuteen nousuun

Itä-Savoa sekä Länsi-Savoa julkaistaan edelleen viikon jokaisena päivänä erillisinä lehtinä.

media
Länsi- ja Itä-Savo -lehtiä pinossa.
YLE/Senni Anttonen

Länsi- ja Itä-Savoa julkaisevan Etelä-Savon Viestintä Oy:n yhteistoimintaneuvottelut osuvat eniten sanomalehtien toimituksiin. Yt-neuvottelujen tuloksena yhtiöstä vähennetään yhteensä 11 henkilöä, joista 9 tekee toimittavaa työtä. Kaksi paikkaa vähennetään jakelun puolelta.

– Pääosin vähennykset tehdään eläkejärjestelyillä ja muilla vastaavilla. Muutama irtisanominen tulee. Vähennykset tuntuvat tasaisesti sekä Mikkelin että Savonlinnan toimituksisa, toki Mikkelin toimitus on suurempi. Kuitenkin nämä sopimusasiat ovat vielä vähä kesken, kertoo Etelä-Savon Viestintä Oy:n toimitusjohtaja Juha Pelkonen.

Itä- ja Länsi-Savoa julkaistaan edelleen viikon jokaisena päivänä erillisinä lehtinä. Toimittajien määrän väheneminen tarkoittaa Pelkosen mukaan keskittymistä yhä enemmän paikallisiin asioihin. Organisaatiota rukataan uusiksi, ja esimerkiksi esimiestehtäviä karsitaan.

– Kokonaisuudessaan työpaikkoja on 44, joista 10-15 työpaikkaa laitetaan auki haettavaksi, Pelkonen kertoo.

Digi-yksiköllä haetaan kasvua

Pelkosen mukaan Etelä-Savon Viestintä Oy hakee uutta vauhtia Markkinointipalvelut -yksiköstä sekä Digitaaliset palvelut -yksiköstä.

- Perustetaan digitoimitus, joka työllistää kuusi toimittajaa. Toimitus toimii sekä Savonlinnassa että Mikkelissä. Tulemme kehittämään verkkosivujen lisäksi uusia palveluita esimerkiksi tablettimaailmaan. Myös panostamme yritysmyyntiin ja toimimme enemmän viestintätalona eli teemme asiakkaille esimerkiksi videotuotantoja ja valokuvausta, Pelkonen pohtii.

Raskasta aikaa toimitukselle

Pääluottamusmies ja urheilun esimies Antero Penttinen kertoo, että yhteistoimintaneuvottelujen aika on ollut raskasta aikaa toimitukselle.

– Neuvotteluja käytiin päivää vaille kaksi kuukautta. Pitkä aika ja koko sen ajan ollut epävarmuus on ollut tietenkin raskasta, Penttinen toteaa.

Toimitusjohtaja Pelkonen tavoittelee nopeaa keskeneräisten asioiden käsittelyä.

– Viikon sisään selviää sopimusasiat ja muut, ja sitten rauha voi laskeutua taloon, Pelkonen pohtii.

Klo 16:49 Juttua sekä otsikkoa muokattu.

Lue seuraavaksi