1. yle.fi
  2. Uutiset

Tilanne Ukrainassa räjähdysherkkä – taistelu mielenosoitusleirin hallinnasta jatkuu

Poliisin uusin yritys mielenosoittajien leirin valtaamiseksi alkoi aamuyöllä. Reutersin mukaan poliisi olisi onnistunut saamaan haltuunsa noin puolet aukiosta. Terveysministeriön mukaan kuolleita on ainakin 25.

Ulkomaat
Mielenosoittaja rakentaa barrikadeja piikkilangasta ja palavasta rojusta Itsenäisyyden aukiolla.
Mielenosoittajat rakensivat barrikadeja piikkilangasta ja palavasta rojusta Itsenäisyyden aukiolla Kiovassa 18. helmikuuta.Sergei Dolzhenko / EPA
Mellakkapoliiseja ja palava barrikadi.
Ukrainan terveysministeriön mukaan ainakin 25 ihmistä on kuollut ja yli 240 joutunut sairaalahoitoon tilanteen kärjistyttyä eilen tiistaina.

Ukrainan tilanne jatkuu äärimmäisen kireänä. Poliisit aloittivat aamuyöllä uuden yrityksen pääkaupunki Kiovan Itsenäisyyden aukiolla jo kolme kuukautta olleen mielenosoittajaleirin hajottamiseksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi olisi onnistunut saamaan haltuunsa noin puolet aukiosta.

Lukuisat mielenosoittajien teltat roihuavat liekeissä ja alueella leijailee sankka pilvi kyynelkaasua. Mielenosoittajat heittelevät poliiseja katukivilla ja polttopulloilla ja suojaavat itseään polttamalla puusta ja autonrenkaista rakentamiaan barrikadeja.

Ukrainan terveysministeriön mukaan ainakin 25 ihmistä on kuollut ja yli 240 joutunut sairaalahoitoon tilanteen kärjistyttyä eilen tiistaina. Loukkaantuneista 79 on ministeriön mukaan poliiseja ja viisi toimittajia.

Tuleen syttyneestä mielenosoittajien valtaamasta rakennuksesta on pelastettu yli 40 ihmistä. Rakennus on edelleen liekeissä. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan tuli on levinnyt myös aukion laidalla sijaitsevaan musiikkiakatemiaan.

Kiovan keskustan liikennettä on rajoitettu ja metron liikennöinti on keskeytetty.

Levottomuudet ovat levinneet myös Kiovan ulkopuolelle.

Lähteet: AFP, Reuters, AP, Itar-Tass

Lue seuraavaksi