1. yle.fi
  2. Uutiset

Ukrainalaistoimittaja ammuttiin Kiovassa

Keskiviikkoaamuna ukrainalaismedia Vesti uutisoi toimittajansa kuolleen Kiovassa, yöllisten väkivaltaisten tapahtumien seurauksena.

Ukraina

Ukrainalaistoimittaja ammuttiin yöllä Kiovassa, kun tämä oli palaamassa kotiinsa.

– Aikaisin aamulla Kiovan toimittajamme Vjatšeslav Veremi kuoli sairaalassa, venäjänkielinen Vesti (siirryt toiseen palveluun) kirjoitti. Lehden kerrotaan olevan hallitusmyönteinen.

Vjatšeslav Veremi oli palaamassa taksilla kotiinsa, kun naamioidut henkilöt kävivät hänen kimppuunsa. Vestin mukaan tekijät iskivät Veremiä kuljettaneeseen autoon, kun se oli pysähtynyt liikennevaloihin, vain vajaa kilometri Maidanin aukiolta.

Hyökkääjät kiskoivat Veremin, tämän kollegan ja taksinkuljettajan autosta, ja pahoinpitelivät heidät. Tämän jälkeen Veremiä oli ammuttu rintaan. Uutistoimiston mukaan myös taksinkuljettajaa oli ammuttu.

Veremi oli raportoinut tiiviisti Kiovan ja erityisesti Maidanin tapahtumista kolmen kuukauden ajan.

Maan terveysministerin mukaan Ukrainan mellakoissa on kuollut jo ainakin 25 ihmistä. Tämän lisäksi ainakin 240 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon.

Heistä 79 on poliiseja ja viisi toimittajaa, terveysministeri ilmoitti keskiviikkoaamuna julkaisemassaan tiedotteessaan.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi