1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kauko Röyhkän musiikkinäytelmä Poika Mancini saa ensi-iltansa Oulussa

Oulun kaupunginteatteri saa ohjelmistoonsa syksyllä korkean profiilin esityksen, kun Kauko Röyhkän kirjoittama Poika Mancini saa ensi-iltansa. Teos on itsenäinen jatko-osa Miss Farkku-Suomelle.

kulttuuri
Kirjailija Kauko Röyhkä ja näyttelijä Lotta Vaattovaara
Kyösti Niva

Oululaisessa reggaebaari Never Grow Oldissa oli keskiviikkona juhlatunnelmaa, kun Oulun kaupunginteatteri julkisti taiteellisen johtajansa Mikko Koukin johdolla tulevan syksyn ehkä merkittävimmän tuotantonsa.

Oulun kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa 13.9. Kauko Röyhkän kirjoittama musiikkinäytelmä Poika Mancini. Näytelmän ohjaa Janne Kuustie.

Teos on itsenäinen jatko-osa Röyhkän Miss Farkku-Suomelle. Kyseessä on parituntinen musiikintäyteinen ja vauhdikas kasvutarina, jossa Miss Farkku-Suomesta tuttu Välde on lähtenyt Oulusta.

Etelästä saapuu outo ja lahjakas Poika Mancini, joka viettelee tyttöjä ja pikkukaupungin kyräileviä muusikoita. Välden myöhemmät vaiheet lomittuvat tarinaan.

– Kuvaan kirjassa ja teoksessa oman nuoruuteni Oulua. Kyseessä on aika henkilökohtainen teos, sillä esimerkiksi yksi roolihahmoista on ystävättäreni nuoruudestani. Käsittelen myös uskoa, Röyhkä kertoo.

Näytelmän päärooleihin etsitään parhaillaan näyttelijöitä.

Lue seuraavaksi