Soini ilmoitti osallistuvansa Kataisen talousneuvotteluihin

Perusuomalaiset osallistuvat pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) koollekutsumiin talousneuvotteluihin. Timo Soinin (ps.) blogimerkinnän mukaan tapaaminen järjestetään ensi viikon tiistaina.

politiikka

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini osallistuu pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) koollekutsumaan neuvotteluun Suomen taloustilanteesta. Soini ilmoitti asiasta nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) tänään. Hän kertoo myös ilmoittaneensa osallistumisesta Kataiselle tänään puhelimitse.

- On hyvä keskustella Suomen taloudesta, työllisyydestä ja tulevaisuudesta, Soini kirjoittaa "plokissaan".

Alunperin nihkeästi neuvotteluihin suhtautunut Soini muistuttaa, että perussuomalaisilla on asiassa oma linjansa.

- Kun Suomea nostetaan suosta asialistalla pitää olla myös EU-tukipolitiikka, parlamentaarinen valmistelu sote- ja kuntauudistuksessa ja budjetin rakenteiden uudistaminen mm. kehitysavun osalta, toteaa Soini.

Soini sanoo Yle Uutisille haluavansa keskustella laajasti Suomen talouden ja yhteiskunnan ongelmista, ei pelkästään valtion velkasuhteesta.

Soinin mukaan velkaantumisen taittaminen on tärkeää, mutta tarvitaan myös suomalaisen työn ja yrittämisen kilpailukyvyn kohentamista ja talouskasvua.

Katainen kertoi kutsuvansa opposition edustajat neuvottelemaan valtiontalouden säästöjen toteuttamisesta sen jälkeen, kun valtiosihteeri Martti Hetemäen johtama asiantuntijaryhmä esitti viime viikolla valtiontalouteen tarvittavien säästöjen jaksottamista vuosille 2015 – 2017. Työryhmän mukaan säästöjä tarvitaan kolme miljardia euroa.