Hyppää sisältöön

Perinteikästä ranskalaista autonvalmistajaa pelastetaan kiinalaisten avulla

Jatkossa Peugeot'n osakkeista omistavat kukin 14 prosenttia Kiinan toiseksi suurin autonvalmistaja Dongfeng, Ranskan valtio ja Peugeot'n suku. Kyseessä on historiallinen askel, sillä se pienentää Peugeot'n suvun omistusosuutta ja suku menettää määräysvallan 200 vuotta vanhassa yhtiössä.

Perinteikästä ranskalaista autonvalmistajaa aletaan pelastaa kiinalaisten avulla. Tappiota tehnyt Peugeot Citroën on etsinyt epätoivoisesti uutta pääomaa päästäkseen pois kuilun partaalta ja voidakseen kehittää uusia hybridiautoja markkinoille.

Uusi pelastussuunnitelma julkistettiin keskiviikkona. Sen mukaan muun muassa Peugeot'n omistuspohjaa rukataan uusiksi ja järjestetään osakeanti.

Jatkossa Peugeot'n osakkeista omistavat kukin 14 prosenttia Kiinan toiseksi suurin autonvalmistaja Dongfeng, Ranskan valtio ja Peugeot'n suku. Dongfung ja Ranskan valtio sijoittavat yhtiöön 800 miljoonaa euroa saadakseen 14 prosentin osuuden.

Kyseessä on historiallinen askel, sillä se pienentää Peugeot'n suvun omistusosuutta ja suku menettää määräysvallan 200 vuotta vanhassa yhtiössä.

Peugeot'n pelastamiseksi nykyisiltä osakkeenomistajilta kerätään 1,4 miljardia euroa.

Viime vuonna Peugeot teki tappiota 2,3 miljardia euroa ja sitä edeltäneenä vuonna viisi miljardia euroa. Keskiviikkona tuloksestaan kertonut Peugeot varoitti, että se palaa voitolliseksi ehkä vasta vuonna 2016.

Viime vuonna myös Peugeot'n liikevaihto pieneni hieman edellisvuodesta johtuen uusien autojen laimeasta kysynnästä Euroopassa.