Etelä-Karjalan kaupoille entistä vapaammat aukioloajat

Aluehallintovirasto vetoaa pykälään, jonka mukaan matkailijoiden palvelu voi vaatia tavallista laajempia palveluaikoja rajan tuntumassa. Vähittäiskaupat voivat olla auki myös kirkollisina ja muina juhlapäivinä

Kotimaa
Taxfree-kauppaa.
Tommi Parkkinen/Yle

Kauppa saa Etelä-Karjalassa entistä vapaammat aukioloajat.

Lapin aluehallintovirasto on antanut poikkeuslupapäätöksen, jonka mukaan Lappeenrannassa, Imatralla, Parikkalassa, Ruokolahdella ja Rautjärvellä vähittäiskauppoja voidaan pitää auki kaikkina viikonpäivinä aamuseitsemästä iltayhdeksään.

– Tämä on rajakaupoille positiivinen uutinen etenkin tässä tilanteessa, kun yleinen taloustilanne on aika heikko ja venäläisten käynnit ovat olleet alkuvuonna laskusuunnassa. Uskon, että tämä piristää kaupankäyntiä ja tuo varmasti lisää työtä ja työpaikkoja näihin kuntiin, kertoo Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Etelä-Karjalan kauppakamarin hakema poikkeuslupa on voimassa vuoden 2015 loppuun. Vähittäiskaupat voivat olla auki myös kirkollisina ja muina juhlapäivinä.

Aluehallintovirasto vetoaa päätöksessään lakipykälään, jonka mukaan raja-alueella matkailijoiden palvelu voi vaatia tavallista laajempia palveluaikoja.

Vormisto ei usko, että laajemmat aukioloajat herättävät närää työntekijöiden keskuudessa.

– Poikkeusajat ovat pyhäpäiviä, jolloin saa käytännössä kaksinkertaisen palkan. Koskaan ei ole ketään jouduttu pakottamaan sunnuntaina töihin.