Perussuomalaiset naiset tekevät pesäeron Ruohonen-Lernerin sanomisiin: "Perussuomalaiset kannattavat työelämän tasa-arvoa"

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoi Helsignin Sanomien haastattelussa, että kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin nuoria naisia. Myöhemmin Ruohonen-Lerner sanoi Aamulehdelle provosoituneensa, kun häneltä kysyttiin miksi hänen avustajansa ovat vaihtuneet tiheään.

Perussuomalaisten naisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren mukaan kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lernerin Helsingin Sanomille antama kommentti ei edusta perussuomalaisten linjaa.

- Miesten ja naisten välinen yhdenvertaisuus ja tasa-arvo työelämässä ovat perussuomalaisille keskeisiä arvoja, sanoo Huhtasaari.

Ruohonen-Lernerin lausumaan on puuttunut myös Naisasialiitto Unioni. Järjestön pääsihteeri Milla Pyykkönen pitää kommenttia varomattomana.

- Tärkeämpää olisi keskittyä siihen, miten sukupuolten välistä tasa-arvoa työelämässä kehitetään ja miten vanhempainvapaajärjestelmää voitaisiin uudistaa, sanoo Pyykkönen.

Aamulehden haastattelussa Ruohonen-Lerner sanoo todellisuudessa kannattavansa miesten ja naisten tasa-arvoa työmarkkinoilla ja palkanneensa avustajikseen lähes aina naisia.